RUFA MOTOR-SPORT

RUFA MOTOR-SPORT s Grzybom odštartuje sezónu na Slovakia Ringu

Majstrovstvá Slovenskej republiky v rally 2022 odštartujú úvodným kolom rovnako ako v minulom roku na Slovakia Ringu. Medzi štartujúcim nebude chýbať ani RUFA MOTOR-SPORT.

RUFA MOTOR-SPORT

Slovenský tím sa predstaví, tak ako v minulosti, s jazdcom Grzegorzom Grzybom, ktorý je už šesťnásobným slovenským a dvojnásobným poľským absolútnym rally majstrom. Po jeho boku však teraz nastáva zmena, pričom Michala Poradzisza vystrieda v tohtoročnej sezóne Tomasz Borko. Ten má rovnako dlhoročné skúsenosti, keďže v rally debutoval v roku 2004. Počas dlhoročnej kariéry spolujazdca spolupracoval s mnohými poľskými rally jazdcami. Pre Tomasza nebude ničím novým ani podujatie na Slovakia Ringu, keďže tu už štartoval v sezóne 2020 po boku Macieja Lubjaka. V prípade Grzegorza Grzyba sa tiež nebude jednať o žiadny debut, keďže Tomasz s ním už v sezóne 2019 absolvoval dve poriadne náročné súťaže. V rámci 3. OMV MaxxMotion Rally SLOVAKIA RING 2022 sa spoločne predstavia s vozidlom Škoda Fabia Rally2 z maďarského TOPP CARS Teamu.

RUFA MOTOR-SPORT

„Po zisku vlaňajšieho, v poradí už šiesteho titulu absolútnych majstrov Slovenska, pokračujeme ďalej aj v tohtoročnej sezóne 2022. Voľba jazdca u nás bola jednoznačná, s Grzegorzom spolupracujeme už od vzniku tímu v roku 2005 a spolu sme dosiahli množstvo úspechov. Rovnako to bolo aj s voľbou auta, s maďarským TOPP CARS Teamom rovnako kde funguje výborná spolupráca už niekoľko rokov. Na Slovakia Ringu vieme presne do čoho ideme, Grzegorzovi sa toto majstrovské podujatie podarilo už dvakrát za sebou vyhrať, tak by asi bolo pekné k tej dvojke pridať aj trojku. Vieme však, že to vôbec nie je jednoduchá súťaž, tunajšia trať vie byť nevyspytateľná a aj najmenšia jazdecká chyba môže skončiť fatálne. Verím ale, že sa s našou posádkou vidíme na cieľovej rampe. Držte nám všetci palce,“ povedal manažér RUFA MOTOR-SPORT Teamu.

RUFA MOTOR-SPORT

3. OMV MaxxMotion Rally SLOVAKIA RING 2022 odštartuje v dňoch 17. – 20.3.2022 ako úvodné kolo Majstrovstiev Slovenskej republiky v rally 2022.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Team

Pridaj komentár