Offroadsport.cz

Offroadsport.cz zvládol bez najmenších problémov aj predposlednú dakarskú etapu

Po dnešnom dni ostáva účastníkom Rally Dakar 2022 zdolať už iba jedinú etapu. Tú dnešnú, jedenástu, Miro Zapletal s Marekom Sýkorom zvládli bez akýchkoľvek problémov.

Offroadsport.cz

Jedenásta etapa najťažšej rally súťaže na svete sa konala v okolí mesta Bisha. Trať tvorila akási slučka natiahnutá severne od mesta Bisha. Trať merala celkovo päťstojeden kilometrov, pričom meraný úsek mal tristoštyridsaťšesť kilometrov. Posádka Offroadsport.cz Teamu, český jazdec Miroslav Zapletal a slovenský spolujazdec Marek Sýkora ju spoločne s vozidlom Ford F150 EVO ju dojazdili na pätnástom mieste v triede FIA T1.1 4×4. V priebežnom poradí v triede im patrí po jedenástich etapách štrnáste miesto a v celkovom poradí bez rozdielu tried v kategórii Car sú na dvadsiatom štvrtom mieste.

Offroadsport.cz

„Pred predposlednou etapou organizátor plašil, že bude dosť ťažká, ale nakoniec to nebol veľmi veľký extrém. Spočiatku smerovala trať cez kamenité pláne a až neskôr to prešlo do pieskových dún. Tie boli dosť veľké, pričom by som to asi prirovnal k ôsmej etape. Všetko sme však zvládli bez problémov. Následne sa trať presunula do riečísk s takým strašne mäkkým pieskom. Pokračovalo to dunami a pieskovými pláňami. Trať sa potom zase vrátila do pieskových riečísk a v takomto cykle to pokračovalo až do cieľa. Dnes sme nemali najmenší problém, čiže všetko bolo ako má byť. Zajtra nás čaká ešte posledná etapa, tak dúfam, že to už všetko zvládneme,“ takto vyzerala dnešná jedenásta etapa Rally Dakar 2022 z pohľadu Slováka, Mareka Sýkoru, spolujazdca Offroadsport.cz Teamu.

Offroadsport.cz

Ako už aj Marek povedal, zajtra, čiže 14.1.2022 čaká na súťažiacich v rámci Rally Dakar 2022 posledná etapa smerujúca z mesta Bisha do mesta Jeddah. Trať bude mať dĺžku šesťstoosemdesiat kilometrov, pričom v rámci nej absolvujú aj stošesťdesiatštyri kilometrov dlhý špeciál. Po dojazde do mesta Jeddah všetkých navyše čaká aj prejazd cieľovou rampou aktuálneho ročníka Rally Dakar 2022.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Offroadsport.cz, dakar.com

Pridaj komentár