Jozef Béreš

Jozef Béreš mladší ovládol Jankov vŕšok

Slovenský kopcový šampionát pokračoval podujatím AUTOPOLA Jankov vŕšok 2017. Medzi štartujúcimi, v rámci desiateho a jedenásteho kola šampionátu nechýbal ani Slovak National Hill Climb Team.

Slovak National Hill Climb Team

Takmer stovka štartujúcich zo štyroch európskych krajín, dva samostatne bodované dni, spolu osem jázd, rozdelené v každom dni na dve tréningové a dve súťažné, ale aj boje o body v rámci seriálu FIA Zone Central European, slovenských a poľských majstrovstiev. Toto všetko čakalo na jazdcov v rámci víkendového podujatia na Jankovom vŕšku.

Spomedzi všetkých zúčastnených sa zdolať trať o dĺžke tritisícsedemsto metrov s dvadsiatimi siedmymi zákrutami a dvestopäťdesiat metrové prevýšenie podarilo zdolať najrýchlejšie Jozefovi Bérešovi mladšiemu na monoposte Tatuus, ktorý našiel premožiteľa iba v poslednej nedeľnej jazde, aj to iba o 149 tisícin sekundy. Napriek tomu zaslúžene vyhral po oba dva dni nielen v absolútnom poradí, ale aj v rámci FIA CEZ, slovenských a poľských majstrovstvách.Slovak National Hill Climb Team

Rovnako výborne sa na trati na Jankovom vŕšku darilo aj ostatným členom Slovak National Hill Climb Teamu, pričom víťazné body si odviezol domov aj Peter Ambrúz, ktorý bojoval s vozidlom Vauxhall Vectra ST v triede E1 do dvoch litrov.

Len o málinko horšie dopadol Peter Florek a jeho Mitsubishi Lancer EVO IX, ktorému po oba dva dni patrilo druhé miesto v skupine N, ale aj triede N nad dva litre. Zároveň si Peter odviezol aj body za druhé miesto v zóne.

Spokojný bol aj Marek Foldi, ktorého konečne poslúchal Seat Leon Supercopa, pričom po oba dva dni mu patrila štvrtá priečka v triede E1 nad dav litre s jednou poháňanou nápravou.

Slovak National Hill Climb Team

Posledným jazdcom v plechových vozidlách, čiže kategórii I. spomedzi jazdcov Slovak National Hill Climb Team, ktorý na Jankovom vŕšku bojoval, bol Peter Kacvinský. Ten si odviezol ocenenia za jedno prvé a jedno druhé miesto v triede N do dvoch litrov.

Medzi formulami bojoval o body aj Denis Suja. Toho síce v sobotu trochu potrápila technika, v nedeľu si však všetko vynahradil.

Okrem už spomínaných jazdcov, bojovali ešte dvaja jazdci bratislavského tímu medzi Historikmi. Spomedzi nich sa na Jankovom vŕšku o niečo viac darilo Milošovi Zmeškalovi. V sobotu totiž doviezol formulu Ralt na treťom mieste absolútneho poradia a druhom v triede, v nedeľu sa mu podarilo preteky v rámci Historikov vyhrať hneď v dvoch seriáloch, čiže FIA CEZ, ale aj na Slovensku.

Jozef Béreš

Miro Čiliak v sobotu dojazdil na druhom mieste absolútne a s víťazstvom v triede, v nedeľu po drobnej poruche stratil v prvej jazde veľa drahocenného času, čiže v absolútnom poradí to bolo až piate miesto. Svoju triedu však Miro vyhral ako v zóne, tak aj na Slovensku.

Napriek už štyri týždne nekončiacej šnúre, pokračuje Slovak National Hill Climb Team v pretekoch aj počas nadchádzajúceho víkendu, teraz pre istotu v bosnianskom Cazine. Ale o tom až v nasledujúcej správe.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár