Miro Konôpka si z Dubaja nesie ďalší pohár.

Slovenský automobilový pretekár Miro Konôpka sa po dvoch rokoch opäť dostal na pódium v stále známejších pretekoch 24h Dubai 2014. V triede 997 určenej pre pohárové Porsche 997 Cup obsadil s nemeckým tímom Car Collection Motorsport 2 výborné 3. miesto!

Miro Konôpka

 

#45 Porsche 997 Cup / Car Collection Motorsport 2 / Miro konôpka

Miro Konôpka 24h Dubai 2014

#45 Porsche 997 Cup / Car Collection Motorsport 2 / Miro konôpka

Spolu s 51-ročným Slovákom stáli na stupňoch víťazov Nemci Ingo Vogler, Dr. Wofgang Kemper a Sebastian Kemper. Miro Konôpka potvrdil svoje bohaté skúsenosti a znalosť tohto okruhu a bol aj počas pretekov najrýchlejším z tejto posádky. Hoci sa preteky nevyvíjali úplne podľa jeho predstáv a ich Porsche s č. 45 sa prepadlo po výmenách jazdcov až na 5. miesto, postupne sa Mirovi podarilo dostať späť na stupne víťazov. Nad ránom ešte skomplikovala situáciu nemeckému tímu porucha radenia pod volantom (tzv. paddleshift) a jazdci museli radiť klasickou sekvenčnou pákou. No traja z posádky s ňou nemali vôbec žiadne skúsenosti (!), a tak záverečné hodiny pretekov odjazdila len dvojica Konôpka a Sebastian Kemper.

Miro Konôpka bol v cieli spokojný: „Viac sa v tejto konštelácii naozaj nedalo dosiahnuť. Vyťažili sme z minima maximum. O posádke sa nedalo povedať, že by bola vyrovnaná, ale napokon sme sa všetci vyvarovali chýb. Porucha nás veľmi nespomalila a aspoň som si zajazdil viac, ako bolo v pláne,“ potešil sa skúsený pretekár. „Po dvoch rokoch som opäť na pódiu v Dubaji, kde sa mi vždy páčilo. Je jasné, že celkovému tretiemu miestu s vlastným tímom ARC Bratislava, čo sme tu dosiahli v roku 2006, sa to nevyrovná. Ale urobil som si opäť chuť do jazdenia a na budúci rok urobím všetko pre to, aby som sa sem vrátil pod hlavičkou ARC Bratislava. Chceme vidieť na stupňoch víťazov opäť slovenskú vlajku!“

V triede 997 zvíťazil poľský tím Lukas Motorsport (Lukas, Ramirez, Lewandowski, Bilinski). V celkovom poradí takisto značka Porsche vypálila rybník favorizovaným Mercedesom. Švajčiarsky tím Stadler Motorsport s Porsche 997 GT3 R zvíťazil pred hviezdnym ALLINKL.COM Münnich Motorsport s majstrami sveta Robom Huffom či Marcom Bassengom.

 

Zdroj:  Race Pro Media / foto: Petr Frýba

Pridaj komentár