Blancpain GT Series už o týždeň na Slovakia Ringu.

Seriály vozidiel GT3 sú celosvetovo čoraz populárnejšie. Jazdcom aj tímom poskytujú vyrovnané, kvalitné preteky – či už hodinové šprinty, alebo trojhodinové vytrvalostné preteky. Budúci víkend 22.-24. augusta zažijeme na Slovakia Ringu veľkého nástupcu týchto seriálov – Blancpain GT Series.

Blancpain Endurance Slovakiaring

#Sebastien Loeb na Slovakiaringu

Po ukončení seriálu FIA Majstrovstiev sveta GT1 v roku 2012 prišiel promotér Stéphane Ratel Organization (SRO) so šprintovým seriálom FIA GT Series. Oba formáty sme videli aj na Slovakia Ringu. Novou filozofiou SRO a hlavného sponzora Blancpain bolo vytvoriť spoločný šampionát šprintov a vytrvalosti, čím dali podnet na vznik Blancpain GT Series. Vytrvalostná Blancpain Endurance Series (BES) aj šprintová Blancpain Sprint Series (BSS) fungujú ako samostatné seriály, no tí, ktorí súťažia v oboch, bojujú o celkovú trofej Blancpain GT Series.

Práve na Slovakia Ringu sa už o týždeň predvedú najlepší jazdci a tímy šprintového seriálu Blancpain Sprint Series. Víkendový harmonogram BSS bude pozostávať z piatkových voľných tréningov a kvalifikácie, ktorá určí poradie do Kvalifikačných pretekov. Tie sa konajú v sobotu a okrem samostatného plnohodnotného bodovania určia poradie do Hlavných nedeľňajších pretekov. Oboje trvajú po 60 min. a povinný je jeden pit-stop s výmenou jazdcov.

Štefan Rosina a Lamborghini

 

#Štefan Rosina a jeho Lamborghini

Medzi vozidlami diváci uvidia tie najlepšie – vyše 500-koňové stroje ako Ferrari 458 Italia GT3, McLaren MP4-12C GT3, Porsche 997 GT3 R, Audi R8 LMS Ultra, BMW Z4 GT3, Lamborghini Gallardo GT3 FL II, Mercedes-Benz SLS AMG GT3 a Nissan GT-R Nismo GT3. Doteraz v BSS štartovalo 15 tímov a na rošte stojí pravidelne 20 vozidiel. Na ostatnom podujatí v Holandsku nechýbal ani náš Štefan Rosina, štartujúci so skúseným Petrom Koxom, na vozidle Lamborghini. Na Slovakia Ringu ho pre zmenu uvidíme s českým hviezdnym pretekárom Tomášom Engem.

Blancpain GT Series a Veľká cena Slovenskej republiky preteky cestných automobilov na okruhu prichádzajú na Slovakia Ring už 22.-24. augusta.

 

Zdroj: Slovakia Ring Media, autosportfoto.sk/Pisch

Pridaj komentár