Samuel Sládečka na Veľkú cenu Slovenska ako spolufavorit.

Talentovaný automobilový pretekár Samuel Sládečka má pred sebou vrchol sezóny, tradičnú Veľkú cenu Slovenskej republiky pretekov automobilov na okruhu 2014 (22. – 24. augusta).

Filip Sládečka

#Filip Sládečka

Na Slovakia Ring ide v dobrej nálade, pretože v predchádzajúcom kole Eset V4 Cupu v Moste získal dve prvenstvá v Divízii 4 do 3500 cm3.

„Preteky v Moste sa nám podarili, z čoho mam ohromnú radosť,“ povedal pred odjazdom do Orechovej Potône 20-ročný rodák z Nitry. „Tentokrát me stavili na Šenkýřovu techniku, a vyplatilo sa to. Aj keď na jeho bavorákoch nemám veľa najazdených kilometrov, ovládajú sa super, čoho dôkazom bolo to, že som v Moste hneď vyhral, hoci som tam jazidl volbec prvý raz.“

Slovakia Ring patrí medzi trate, ktoré ovláda veľmi dobre. Verí, že sa na našom najväčšom podujatí zíde lepšia konkurencia. „Netešilo ma riedke obsadenie štartového poľa v Moste. Dúfam, že na Slovakiaringu to bude o niečo lepšie a ťažšie, a už sa tam veľmi teším.“

V piatkovej kvalifikácii Samo Sládečka dokázal svoju čistú rýchlosť a bol najlepším v triede do 3,5 litra.

Najsilnejšiu Divíziu 4 nad 2000 cm3 čakajú na 5922 metrov dlhom Slovakia Ringu dva šprinty. Ten sobotňajši sa začína o 11:05, v nedeľu hneď po hlavných pretekoch Blancpain Sprint Series o 13:55 dokonca aj v priamom prenose RTVS.

 

Zdroj: Race Pro Media / CZO Media

Pridaj komentár