Samuel Sládečka vyhral druhý šprint VC SR 2014.

Talentovaný 20-ročný automobilový pretekár Samuel Sládečka na víkendovaj Veľkej cene Slovenskej republiky na Slovakia Ringu zvíťazil v druhom šprinte Divízie 4 do 3500 cm3. A len tesne prišiel o triumf aj v prvej jazde.

Filip Sládečka

#Filip Sládečka

Skvelú a vyrovnanú jazdu ukazoval mladší Sládečka počas celého víkendu. V prvom šprinte na suchej vozovke Slovakia Ringu s prehľadom kontroloval svoje prvé miesto v triede, no v poslednom kole bol na nesprávnom mieste a vozidlo inej kategórie ho poslalo mimo trať. Prvenstvo tak musel prenechať súperom. V nedeľu si už na podobné chyby dal pozor. Hoci počas takmer celých pretekov pršalo, so svojim BMW M3 GTR z dielní tímu Šenkýř Motorsport podal výborný výkon a jasne zvíťazil. Počas pretekov zvádzal pekné súboje aj so silnejším Porsche.

Filip Sládečka

 

Filip Sládečka

 

„Bol to naozaj zaujímavý víkend, ktorý som si užil,“ povedal v nedeľu po pretekoch Samo Sládečka. „Auto bolo pripravené výborne, za čo musím poďakovať skvelému tímu okolo Roberta Šenkýřa. Išlo sa mi perfektne, no v závere som namiesto pokojného dojazdu zbytočne išiel do súboja a prišiel o istý triumf. V nedeľu som si už na to dal pozor a podarilo sa mi vyhrať. Som preto spokojný.“

S pohárom za víťazstvo na Slovakia Ringu tak Sládečka môže uzavrieť veľmi úspešný august. Veď zo štyroch štartov dokázal tri premeniť na víťazstvo. V septembri ho už čaká cesta na ďalekú Sicíliu v Taliansku, kde na okruhu Enna Pergusa vyvrcholí Európsky pohár cestovných automobilov ETCC 2014.

 

Zdroj: Race Pro Media

Pridaj komentár