Ferrari dnes predstavilo monopost SF15-T

A je to tu. Monopost tímu Scuderia Ferrari dnes uzrel svetlo sveta a bol predstavený verejnosti. Do sezóny 2015 vstúpi pod označením SF15-T a bude bojovať o tak dlho vytúžené prvenstvá.

150011_new_small

V tomto roku budú za Ferrari súťažiť Kimi Räikkonen a Sebastian Vettel. Či sa im s novým monopostom bude dariť viac, ako v sezóne minulej, uvidíme už od 13. marca, kedy začína sezóna v Melbourne. Kimi Räikkonen bude v tíme, po krátkej prestávke od F1, druhý rok, celkovo už piaty. Sebastian Vettel je v tíme ako nováčik, no jeho skúsenosti zo zisku štyroch titulov majstra sveta, by mu mali pomôcť k úspechom. V zákulisí bude jazdeckú dvojicu podporovať rezervný pilot Esteban Gutiérrez. O pomoc na simulátore sa bude tento rok starať Jean-Éric Vergne.

Ferrari SF15-T

Samotný monopost SF15-T je už v poradí 61. monopost pre F1, ktorý vyvíjalo Ferrari pod svojím názvom. Podľa fotografií je to ďalšia evolúcia a vychádza z priameho predchodcu F14-T. Na monoposte je vidieť výrazná zmena stavby predného nosu a krídla, rovnako je vidieť práca na zadnej časti, ktorá je ešte kompaktnejšia ako minulý rok. Podľa tímu sa zapracovali zmeny konštrukcie hmotnosti, ktorá je v novej sezóne aj s náplňami zdvihnutá na 702 kg. Prepracované bolo zadné krídlo, ktoré by malo lepšie spolupracovať so systémom DRS. Zmeny nastali aj v brzdnom systéme a jeho chladení. Na SF15-T by mal systém fungovať lepšie pri chladení aj s generovaním lepšieho prítlaku.

Ferrari SF15-T

Ferrari SF15-T

Ferrari SF15-T

Ferrari SF15-T

Ferrari SF15-T

Ferrari SF15-T

 

Ferrari SF15-T

Celkovo je monopost omnoho príťažlivejší aj pre diváka. Krajší predok, zaoblenejšia zadná časť, kompaktnejšie a ladnejšie tvary. Ak sa k tomu pridá červená farba, je to ďalší monopost z dielne Ferrari, ktorý už teraz naháňa strach svojim súperom 🙂

Pridaj komentár