VC Bahrajnu – preteky.

Skvelé preteky v Bahrajne mal opäť pod kontrolou Lewis Hamilton. Na pódium sa po vyše roku pozrel Kimi Räikkonen na Ferrari.

GP BAHRAIN F1/2015

Štart pretekov prebehol v pokľude. Žiadne vážnejšie kolízie sa nekonali a tak hneď od začiatku sme mohli vidieť zaujímavé predbiehacie manévre. Jeden z prvých predviedol Kimi Räikkonen na Nica Rosberga. V štvrtom kole si nemec berie pozíciu späť a začína doťahovať Sebastiana Vettela. Na trati to chvíľami vyzeralo, že Ferrari nemá konštantné tempo, obaja piloti si držali podobný odstup.

Do boxov z čela pretekov išiel ako prvý Sebastian Vettel, na ktorého hneď o kolo reagoval Nico Rosberg. Poradie sa menilo až po výjazde Hamiltona z boxov v šestnástom kole. Vtedy sa do prvej zákruty okruhu zvádzal súboj Vettela a Rosberga, na kotého konci bol postup Mercedesu na druhé miesto. Do boxov zašiel aj Kimi Räikkonen, no ten si obul tvrdšie pneumatiky a zmenil tak taktiku.

GP BAHRAIN F1/2015

 

Počas ďalšej zastávky v boxoch si polepšil Sebastian Vettel a cez boxy predbehol Rosberga. V 36. kole však nemec chybuje a Mercedes Nica Rosberga ide cez poškodený monopost Vettela. Ten si pri širokom prejazde poslednej zákruty okruhu poškodil predné krídlo a musel opäť zájsť do boxov po jeho výmenu. To mu pokazilo preteky, ale nevzdával sa. Až do cieľa jazdil za Bottasom, no predbehnúť sa mu ho nepodarilo.

Skvelý taktický počin sme mohli zaznamenať u Räikkonena. Ten dokázal na tvrdšých pneumatikách jazdiť na úrovni prvého Hamiltona a aj rýchlejšie. Postupne sťahoval náskok oboch strieborných áut. V poslednom stinte mu mechanici nasadili mäkšie a rýchlejšie pneumatiky a postupne stiahol pätnásť minútovú stratu. Po chybe Rosberga sa dve kolá pred koncom Kimi dostal na druhé miesto a toto si aj udržal.

GP BAHRAIN F1/2015

 

V cieli si teda Lewis Hamilton pripisuje prvé miesto, Kimi Räikkonen druhé a Nico Rosberg tretie miesto. Sebastian Vettel dojazdil na piatom mieste za štvrtým Bottasom na Williamse.

Výsledky pretekov:
1 L. Hamilton Mercedes 57 1:35:05.809
2 K. Raikkonen Ferrari +0:03.380
3 N. Rosberg Mercedes +0:06.033
4 V. Bottas Williams +0:42.957
5 S. Vettel Ferrari +0:43.989
6 D. Ricciardo Red Bull +1:01.751
7 R. Grosjean Lotus +1:24.763
8 S. Perez Force India +1 kolo
9 D. Kwjat Red Bull +1 kolo
10 F. Massa Williams +1 kolo
11 F. Alonso McLaren +1 kolo
12 F. Nasr Sauber +1 kolo
13 N. Hulkenberg Force India +1 kolo
14 M. Ericsson Sauber +1 kolo
15 P. Maldonado Lotus +1 kolo
16 W. Stevens Manor-Marussia +2 kolá
17 R. Merhi Manor-Marussia +3 kolá
– M. Verstappen Toro Rosso +23 kôl
– C. Sainz Toro Rosso +28 kôl
– J. Button McLaren +57 kôl

Zdroj: Scuderia Ferrari

Pridaj komentár