RUFA s Grzybom chcú pokračovať vo víťaznom ťažení

Slovenský RUFA SPORT Team smeruje do Popradu v úlohe jednoznačného lídra tohtoročného priebežného poradia rally. Štvornásobný slovenský šampión túto pozíciu mieni v Poprade ešte vylepšiť.

Rufa Sport Rally Team

Pri pohľade do histórie, RUFA SPORT Team s posádkou Grzegorz Grzyb – Robert Hundla súťaž pod tatranskými končiarmi v minulosti absolútne vyhrala. Stalo sa tak v roku 2008. Po odmlke tohto podujatia, v roku 2013 posádku RUFA SPORT Teamu poriadne potrápila nie celkom správne fungujúca technika, v minulom roku na oplátku, práve na tomto podujatí posádka Grzegorz Grzyb – Robert Hundla potvrdila štvrtý titul absolútnych majstrov Slovenska. Pri pohľade na vývoj tohtoročnej sezóny, ten hovorí v jednoznačnú prevahu posádky RUFA SPORT Teamu, pričom po absolútnych víťazstvách na Rally Eger, Prešov a Lubeník patrí Grzybovi s Hundlom prvá priečka v doterajšom priebehu slovenského rally šampionátu.

Rufa Sport Rally Team

„V minulosti sme v Poprade zažili naozaj aj množstvo radosti, ale aj dostatok smoly. Dúfam, že táto sa nám v tomto roku bude zďaleka vyhýbať a našej posádke sa podarí vybojovať poriadny prídel bodov do priebežného hodnotenia seriálu, ktorý máme aj tohto roku veľmi dobre rozbehnutý. Viem však, že to vôbec nebude ľahká úloha. Grzegorz s Robertom však už viackrát v minulosti dokázali, že vedia zabojovať a že sú v posledných rokoch na Slovensku jednotkou. Dôkazom toho je aj zisk doterajších štyroch titulov absolútnych majstrov Slovenska v rally. Samozrejme, tak ako predchádzajúce podujatia, aj teraz bude Grzegorz s Robertom súťažiť na vozidle Ford Fiesta RS WRC od Wevers Sportu,“ povedal Ľubomír Kleman, manažér RUFA SPORT Teamu.

Rufa Sport Rally Team

Slovo do boja pridal aj jazdec Grzegorz Grzyb: „Tak ako povedal manažér RUFA SPORT Teamu Ľubo Kleman, v Poprade sa nám v minulosti viackrát darilo a verím, že sa bude aj tento rok. Súťaž bude náročná, konkurencia tiež a na chyby nebude priestor. Kto ich urobí menej a bude mať viac pomyselného športového šťastia, bude patriť k najlepším. My sa však mienime s týmto všetkým vyrovnať po svojom a opäť stáť na stupňoch pre víťazov.“

42.Rally Tatry odštartuje v Poprade v dňoch 24.- 25.7.2015 ako štvrté podujatie Majstrovstiev Slovenska v rally 2015. Štart súťaže je plánovaný na piatok (24.7.2015) podvečer a meno víťaznej posádky sa dozvieme v sobotu (25.7.2015) po 16-tej hodine.

Zdroj: Miroslav Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár