KL Racing

KL Racing odchádzal z Dobšinskej zimy s bronzom

Špičkovým výkonom sa na Dobšinskej zime 2016 prezentoval KL Racing Rally Team. Dve jeho súťažné posádky dojazdili na treťom, ale aj šiestom mieste absolútneho poradia.

KL Racing

Medzi takmer stovkou štartujúcich v rámci jediného slovenského rally podujatia, ktoré sa konalo v Dobšinej, sa množstvu divákov predstavila aj trojica súťažiacich KL Racing Teamu, Tomáš Kukučka s Radovanom Moznerom mladším, Štefan Rosina s Marekom Sýkorom, pričom obe posádky jazdili na Mitsubishi Lancer EVO IX. Pavol Cireň s Igorom Liptákom zase zvolili v Dobšinej techniku v podobe Subaru Impreza.

A práve posledná menovaná dvojica sa o rozruch postarala už pri obhliadkach tratí, keď v jednej zo zákrut „hodila“ Subaru na strechu. Do súťaže samozrejme odštartovala s polepeným autom. Dlho im to však nevydržalo, keď pre poruchu museli odstúpiť už v druhom meranom úseku. „Pri obhliadke tratí ma trochu šmyklo na ľade do proti svahu a v momente sme boli na streche. Všetko sa to stalo v nízkej rýchlosti, takže si to našťastie odnieslo iba auto. To sme v servise dali do stavu aby sme mohli odštartovať, ale už v prvej rýchlostnej skúške som cítil, že odchádza spojka. Do druhéhotestu sme ešte odštartovali, no asi po päťsto metroch som musel Subaru odstaviť,“ opísal čo sa vlastne stalo Pavol Cireň.

KL Racing

Podstatne lepšie sa v súťaži darilo druhej posádke KL Racing Rally Teamu, ktorú tvorila doslova hviezdna dvojica. Za volant Mitsubishi sa posadil Štefan Rosina, na miesto spolujazdca jeden z mála slovenských dakaristov, Marek Sýkora. Výsledkom bolo šieste miesto absolútneho poradia v cieli Dobšinskej zimy 2016. „Som spokojný, došli sme v poriadku až do cieľa, výborne sme sa zabavili a ešte aj dokázali urobiť výsledok. Ak by som sa však chcel zaradiť medzi absolútnu špičku v rally, chcelo by to veľmi veľa odjazdiť a preto si myslím, že okruhy sú v tomto momente pre mňa správna voľba. Podstatné je, že sme sa dobre pošmýkali a určite to splnilo svoj účel,“ zhodnotil svoje vystúpenie v Dobšinej Štefan Rosina.

Tomášovi Kukučkovi s Radovanom Moznerom mladším patrila v absolútnom hodnotení minuloročnej sezóny konečná piata priečka a aj tu v Dobšinej dokazovali divákom, že to v rally aute vedia. Po výbornom výkone dosiahli na tretiu priečku absolútneho poradia a domov si odvážali bronzové poháre. „Robili sme čo sme mohli a od začiatku sme išli v plnom nasadení. Tretie miesto je pre mňa naozaj výsledok, ktorý by som pred súťažou asi ťažko tipoval a bral by som ho všetkými desiatimi. Ak mám povedať pravdu, tajne som dúfal, že ak sa nám podarí dostať medzi prvú päťku bude to dobré. Verím, že po tomto úspešnom začiatku sezóny sa nám bude dariť aj v rámci slovenského šampionátu, ktorý už onedlho odštartuje,“ dodal potešený Tomáš Kukučka v cieli.

KL Racing

„Musím povedať, že súťaž sa mi páčila, či už po organizačnej stránke, ale aj neskutočne veľkou účasťou súťažiacich. Veď mať na štarte takmer stovku vozidiel je určite snom každého organizátora. Škoda len, že nebol v Dobšinej sneh, ale iba ľad a blato. Čo sa vystúpenia našich posádok týka, som spokojný, všetci si naplno zatrénovali pred sezónou, určite sme potešili aj tímových partnerov, či kamarátov a to je to hlavné,“ ukončil debatu Marek Lokaj, manažér KL Racing Rally Teamu.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár