Melico Racing Team

Bratia Melichárekovci na prahu sezóny 2016

Reprezentanti Slovenska v rally, Jaro a Erik Melichárekovci po úspešnej sezóne 2015, v ktorej dosiahli na slovenský majstrovský titul, smerujú v sezóne 2016 opäť aj na svetové rally trate.

Melichárek

Ešte predtým sa však posádka Melico Racingu spoločne s Fordom Fiesta RS WRC predstavia domácim priaznivcom v rámci prvého kola slovenských majstrovstiev v rally. To odštartuje už počas nadchádzajúceho víkendu v Maďarsku, na podujatí pod názvom 11. Eger Rallye 2016. Toto vystúpenie bude však jedným z mála slovenských, na ktorých sa rozozvučí perfektne vyladený motor krásneho Fordu Fiesta RS WRC. Podstatnú časť tohtoročných podujatí totiž budú Jaro s Erikom absolvovať v rámci Majstrovstiev sveta v rally 2016. „Je to tak. V rámci tohtoročnej sezóny sa chceme opäť zúčastniť vybraných svetových rally súťaží. Aj keď podstatnú časť nášho tohtoročného programu budú tvoriť podujatia mimo Slovenska, zabudnúť nechceme ani na domácich fanúšikov a z tohto dôvodu do nášho kalendáru určite zahrnieme aj niekoľko slovenských podujatí, pričom prvým z nich bude práve nadchádzajúca 11. Eger Rallye,“ vysvetlil Erik Melichárek, spolujazdec Melico Racing Teamu.

Melico Racing Team

V minulom roku na Eger Rallye bratia Melichárekovci vyhrali úvodný deň súťaže a v celkovom poradí nakoniec dojazdili iba tesne za víťazmi na druhom mieste absolútneho poradia. Nás zaujímalo aká je egerská súťaž pre Jara Melicháreka, jazdca Melico Racing Teamu: „Egerské trate sa mi osobne veľmi páčia. Sú rýchle, ale miestami aj poriadne technické, všade v ich okolí je neskutočné množstvo divákov, čo je super. Tunajšia atmosféra mi pripomína niektoré svetové podujatia a preto sa sem každoročne radi vraciame.“

Zdroj: Miro Majláth

Pridaj komentár