WTCC

WTCC na SLOVAKIA RINGU pred veľkým finále

Nádherné počasie a dramatická kvalifikácia Majstrovstiev sveta cestovných vozidiel FIA WTCC na okruhu SLOVAKIA RING – to bola sobota v Orechovej Potôni.

WTCC

Vynikajúco pripravená trať dlhá 5922 metrov hostí tento víkend už piaty raz vrcholné motoristické podujatie cestovných automobilov. Pole position si vybojoval skúsený štvornásobný svetový šampión Yvan Muller z Francúzska, ktorý svoj Citroën C-Elysée WTCC dostal do cieľa meraného kola v čase 2:03,910 min. Vlaňajší čas úradujúceho Majstra sveta Josého Maríu Lópeza síce neprekonal, no svojho hlavného rivala v boji o titul v sobotu dokázal zdolať. Medzi týchto tímových kolegov sa dostal ešte Holanďan Nick Catsburg na Lade Vesta WTCC, na prekvapenie sa do Kvalifikácie 3 nedostalo ani jedno Volvo S60 WTCC tímu Polestar Cyan Racing, hoci v tréningoch boli najrýchlejšie.

WTCC

Špeciálne prekvapenie prišlo počas novinky – časovej súťaže WTCC MAC3 (Značky proti chronometru), kedy trojčlenné tímy Citroënu a Hondy preťali cieľovú času s absolútne identickým časom! Fotofiniš skutočne ukázal rozdiel po dvoch meraných kolách v hodnote 0,000 s.

V nedeľňajších pretekoch nás tak určite čaká poriadna zápletka. Otváracie preteky sa začínajú o 12:10 a budú mať 11 kôl. Hlavné preteky sú na programe o 14:15 a sú vypísané na 12 kôl.

WTCC

Vrcholné podujatie sezóny SLOVAKIA RINGU láka každoročne desiatky tisíc divákov nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Okrem bohatého pretekárskeho programu na trati je pre nich pripravená aj Fan Village, kde sa môžu stretnúť, porozprávať či vyfotiť s hviezdami WTCC, zajazdiť si na pretekárskych simulátoroch či zaobstarať pekné suveníry. Parkovanie je zabezpečené na priľahlých trávnatých plochách, obľúbená je aj cesta vlakom a kyvadlovou dopravou zo stanice Orechová Potôň. Nedeľňajší program víkendu FIA WTCC na Slovakia Ringu sa začína o 8:30. Vstupné sa začína na sume 8 eur.

Ďalšie informácie nájdete na www.slovakiaring.sk

Pridaj komentár