Subaru Komárno

Posádka Subaru Komárno v Levoči medzi najrýchlejšími

Nová posádka Subaru Komárno Rally Teamu Maria Csenteho v zložení Tomáš Minarovič a Petr Těšínský absolvuje mimo Majstrovstiev Slovenska v rally aj sezónu v MiniRallyCupe. Ten po úvodnom podujatí v Dobšinej pokračoval ostatný víkend druhým podnikom v Levoči.

Subaru Komárno

Zimné počasie vydržalo aj tu a posádky si deväťkilometrový úsek, ktorý sa mal jazdiť štyrikrát (v druhej sekcii dvakrát v protismere), len pochvaľovali. „Nádherná rýchla trať. Dokonca niekoľko malých skokov a chvíľami padajúci sneh len umocňoval dojem, že jazdíme „malé Švédsko“,“ priblížil podmienky Tomáš Minarovič.

Minarovič jazdil iba druhýkrát na hrotoch, no hneď sa blysol najrýchlejším časom v druhej rýchlostnej skúške. „Na prvom meranom úseku nás spomalili dve havarované autá, ktoré štartovali pred nami. Pri prejazde okolo nich sme museli výrazne spomaliť a stratili sme rozhodujúci čas. Druhú eresku sme síce zajazdili najrýchlejšie zo všetkých, no strata z RS1 bola veľká a už nemalo zmysel riskovať. Kontrolovali sme tak svoju piatu pozíciu,“ opisuje rozhodujúce momenty súťaže Tomáš. Navyše posledná rýchlostná skúška bola z bezpečnostných dôvodov zrušená (pozn.: odstraňovanie havarovaných vozidiel spôsobilo posun harmonogramu) a rozhodnutie neriskovať bolo teda správne.

Subaru Komárno

Komárňanský tím štartoval na rovnakom aute ako v Dobšinej, no tentoraz už na sedadle spolujazdca sedel Petr Těšínský, ktorý má s Tomášom absolvovať celú sezónu. „Po našom debute na Szilveszter Rallye na Hungaroringu sme si prvýkrát spolu vyskúšali aj typickú rely súťaž a jazdilo sa nám spolu veľmi dobre. Už sa obaja tešíme na ďalšie preteky, ktorými bude posledné podujatie Zimného pohára 18.marca v Košiciach,“ dodával Tomáš Minarovič. Košice sa tak stanú poslednou previerkou pripravenosti auta aj celého tímu na novú sezónu MSR 2017.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: Radovan Bries

Pridaj komentár