Ferrari SF70-H
Ferrari SF70-H

Ferrari ukázalo monopost SF70-H

V piatok predpoludním nám tím Scuderia Ferrari ukázal novú zbraň pre šampionát Formuly 1.

Ferrari SF70-H

Auto je označené Ferrari SF70-H a je to už 63 monopost dizajnovaný a vyrobený v Maranelle. Oproti minulosti je opäť iným, pretože tento rok prichádzajú širšie pneumatiky o 6 centimetrov na prednej a 8 centimetrov na zadnej náprave. Prináša to brzdnú aerodynamickú silu navyše a tak sa do projektu 668 musel zapracovať aj potrebný zvýšený prítlak od inovovaného predného krídla, podlahy, podvozku a difúzora. Predĺžený nose a v tvare šípu „Wing“ je dôsledkom nových predpisov od sezóny 2017, aerodynamické prvky ako „plutva“ či malé krídlo nad ňou si zas vyžiadali predpisy na tvar zadného krídla a zadnej časti.

Ferrari SF70-H
Ferrari SF70-H

Na podvozku nájdeme opäť koncept tlačnej tyče vpredu a ťažnej vzadu. Inovované sú rovnako brzdy, ktoré musia zvládnuť ubrzdiť 13 palcové kolesá, ktoré sú však širšie. Náboje a matice kolies boli prepracované na ulahčenie práce s ťažšími kolesami v boxoch. O pohon sa bude starať motor, ktorý podľa pravidiel nemohol doznať veľkých zmien. Množstvo paliva na preteky sa síce mení zo 100 kg na 105 kg, no maximálny prietok ostáva na hodnote 100kg/h. Napriek tomu bol motor 062 prepracovaný a je výkonovým progresom hlavne v spojení s jeho hybridnou časťou pri zachovaní podobného dizajnu aký bol v sezóne 2016.

Ferrari SF70-H
Ferrari SF70-H

Jazdeckú dvojicu tímu Scuderia Ferrari budú aj v sezóne 2017 tvotiť Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen. Ako rezervný pilot ich bude dopĺňať vicemajster GP2 Antonio Giovinazzi.

 

Ferrari SF70-H
Ferrari SF70-H

 

Ferrari SF70-H
Ferrari SF70-H

 

Ferrari SF70-H
Ferrari SF70-H

 

Zdroj: Scuderia Ferrari

 

Pridaj komentár