Miro Konôpka

Miro Konôpka z Monzy s tretím miestom

Najrýchlejší značkový pohár sveta Lamborghini Super Trofeo Europe začal svoju európsku sezónu dvojpretekmi v Monze aj so slovenským reprezentantom Mirom Konôpkom. Jeho žlté Lamborghini Huracán ST s číslom 72 bojovalo o popredné pozície v triede AM v oboch skvele obsadených pretekoch na 50 minút.

Miro Konôpka

V 34-člennom štartovom poli sa očakávali tesné súboje, kategórii AM štartovalo 15 vozidiel a všetky sa tréningoch pohybovali v rozmedzí 2-3 sekúnd. Konôpkove 4. a 6. tréningové časy sľubovali boj o stupne víťazov.

V prvej jazde mu však šťastie neprialo. 56-ročný Slovák doplatil na kontakt s Florianom Scholzem (dlhoročný jazdec Porsche Supercupu). Obaja skončili mimo trate a bolo po pretekoch. V nedeľňajšej druhej jazde si chcel napraviť chuť a podarilo sa mu to.

Miro Konôpka

Počas druhých pretekov víkendu na rýchlej trati v Monze bojoval o 2. miesto s posádkou Scholze/Wlaszik a Leimer/Jenny. Napokon skončil o 1,5 sekundy na 3. priečke. Z Monzy si tak vezie na Slovensko pekný pohár.

“Hoci som bol v druhých pretekoch rýchlejší ako Scholze, tak sa mi ho nepodarilo predbehnúť. Asi som mal po kolízii práve s ním v prvej jazde priveľký rešpekt,” vysvetľoval v Monze Miro Konôpka. “No aj 3. miesto v tejto konkurencii je pre mňa úspechom. Najmä, ak je to celé pre mňa príprava na 24h Le Mans. A tieto neustále súboje a jazda pod tlakom mi veľmi vyhovuje.”

Miro Konôpka

Ďalšie preteky Lamborghini Super Trofeo Europe sa pôjdu 13. a 14. mája na okruhu Silverstone vo Veľkej Británii.

Zdroj: Race Pro Media

Pridaj komentár