KL Racing

KL Racing aj do Prešova s Kukom a Cirom

Už iba dva dni ostávajú do štartu druhého kola Majstrovstiev Slovenska v rally 2017. To sa bude konať v Prešove a zmerať svoje sily s konkurenciou si príde aj KL Racing Rally Team.

KL Racing

Ten sa na štart už 23.ročníka Rally Prešov postaví s dvojicou súťažných posádok.

O body vo veľmi kvalitne zastúpenej triede 2 budú bojovať Tomáš Kukučka s Petrom Vejačkom a vozidlom Ford Fiesta R5. V spomínanej triede bude spoločne bojovať deväť súťažných posádok, čiže Kuko s Vejom, ak chcú uspieť, sa budú mať čo oháňať.

„Bude to ťažké. V triede je nás celkovo deväť, pričom medzi súpermi sú jazdci zvučných mien. Štartuje tu niekoľko majstrov, ale aj juniorský vicemajster sveta, takže určito nás čakajú početné súboje, načo sa naozaj veľmi tešíme. Navyše sa zdá, že organizátor opäť pripravil nesmierne ťažkú súťaž. Pre nás je v podstate známa iba rýchlostná skúška Žipov. Cemjatu som ja ešte nikdy nešiel, Peťo ju ako spolujazdec už absolvoval v minulosti, no a rýchlostka Šariš bude pre nás oboch asi nová. Trochu ma mrzí, že kvôli pracovnej vyťaženosti som nemal šancu testovať, ale viem o svojich nedostatkoch a budem sa ich snažit eliminovať. Stále si neviem zvyknúť na extrémny brzdný účinok R5-ky a šliapem na brzdový pedál moc skoro a ešte mám aj pár nedostatkov v rozpise. Ale snáď sa nám bude dariť, vyhnú sa nám defekty a uvidíme sa na cieľovej rampe. “ povedal Tomáš Kukučka.

KL Racing

Druhou posádkou na štarte 23.Rally Prešov 2017 vo farbách KL Racing Rally Teamu bude dvojica, ktorá sa divákom predstavila aj v Rožňave. Ak hádate, že hovoríme o Paľovi Cireňovi a jeho navigátorovi Paľovi Hronecovi, hádate správne. Táto dvojica sa v Prešove predstaví s Renaultom Clio v triede 5.

„Nás by malo odštartovať v triede celkovo šesť, takže sa bude treba poriadne obracať. Postavia sa proti nám rovnako skvelé posádky a už teraz viem, že to nebudeme mať ani my ľahké. Ale som rád, aspoň sa je s kým porovnávať. Na súťaž sa už tešíme, pričom by sme určite chceli dôjsť až na cieľovú rampu a urobiť aj nejaký dobrý výsledok,“ zhodnotil Pavol Cireň.

23.Rally Prešov odštartuje v dňoch 28. – 29.4.2017. Súťažiacich na nej čaká celkovo viac ako 240 kilometrov, pričom meraných úsekov bude celkovo deväť a spoločne budú merať viac ako 90 kilometrov. Slávnostné predstavenie súťažiacich prebehne v piatok (28.4.2017) od 19:00 hodiny a cieľ je plánovaný na sobotu (29.4.2017) o 15:00 hodine.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár