RUFA SPORT

RUFA SPORT z Hustopečí po defekte a tech.problémoch s bronzom

Slovenský RUFA SPORT Team a jeho posádka Grzegorz Grzyb – Jakub Wróbel si odviezli z XIII. Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče 2017 body do slovenských majstrovstiev za jedno druhé a jedno tretie miesta absolútneho poradia.

RUFA SPORT

Grzyb s Wróbelom rozbehli hustopečskú súťaž viac ako dobre. Po víťazstve v úvodných dvoch rýchlostných skúškach, ale aj tesnom druhom mieste v treťom meranom úseku, patrilo posádke slovenského RUFA SPORT Teamu po prvej sekcii súťaže výborné prvé miesto v slovenskom hodnotení a treťom mieste absolútneho poradia Rally Hustopeče, pričom pred nimi figurovali iba dve továrenské posádky. Žiaľ, prišla štvrtá rýchlostná skúška a s ňou aj defekt, ktorý stál Grzyba s Wróbelom stratu viac ako minútu, zároveň ich táto strata odsunula na tretiu priečku priebežného slovenského poradia.

„Dostali sme defekt asi v piatej zákrute rýchlostnej skúšky. Žiaľ, pri katovaní jednej zákruty sme niečo chytili, bola tam nejaká jama, ktorá ostala po predchádzajúcom prejazde všetkých súťažných vozidiel. Bojuje sa tu totiž o sekundy a strata, ktorú sme nabrali v štvrtom teste je pri tomto tempe naozaj veľká, určite ju nevieme stiahnuť,“ opísal udalosť Grzegorz Grzyb.

V ostávajúcich dvoch rýchlostných skúškach Grzyb dojazdil najskôr na treťom mieste a aj keď posledný test vyhral, stačilo to v cieli „iba“ na druhé miesto absolútneho slovenského poradia.

RUFA SPORT

Všetko si chceli Grzegorz s Jakubom vynahradiť v druhom súťažnom dni, v rámci ktorého sa v Hustopečiach súťažilo aj o ďalšie majstrovské body, v MSR 2. Tu ich však nie celkom správne poslúchala Škoda Fabia R5, z dielní MM Rally Team, ktorej ako sa zdalo, chýbal dostatočný výkon. Grzyb sa napokon zmieril s myšlienkou na víťazstvo a zameral sa nakoniec na zisk čo možno najviac bodov. To sa mu podarilo tretím miestom absolútneho slovenského poradia.

„Včera všetko fungovalo perfektne, až na ten defekt, ktorý nás odsunul na druhé miesto celkového slovenského poradia. Dnes máme nejaký drobný problém, ktorý nám uberá výkon. Som zvedavý, či sa mechanikom túto poruchu podarí odstrániť v nadchádzajúcom servise,“ oznamoval Grzyb po odjazdení troch rýchlostných skúšok v sobotu.

V rámci poslednej sekcie súťaže, do ktorej boli zaradené tri rýchlostné skúšky, sa podarilo Grzybovi s Wróbelom dojazdiť vždy na treťom mieste, výsledkom bolo aj tretie miesto v slovenskej časti súťaže v cieli.

RUFA SPORT

„Bola to ťažká súťaž a všetky posádky jazdili absolútne na hrane a neskutočne rýchle. Grzegorz dokazoval, že ak technika funguje, dokáže byť veľmi rýchly. Každý, kto tu dostal defekt sa okamžite prepadol v priebežnom celkovom poradí o niekoľko priečok smerom dole, čo v našom prípade znamenalo posun v absolútnom poradí celej súťaže na desiate miesto a tretie miesto na Slovensku. My sme najskôr dostali defekt, na druhý deň začalo štrajkovať auto. Grzegorz s Jakubom došli až do cieľa, čo je podstatné a získali množstvo bodov do priebežného poradia šampionátu. Ten je stále rozbehnutý, ostávajú ešte tri súťaže a štyri bodované dni, čiže ešte nič nie je rozhodnuté, šampionát môže byť ešte veľmi zaujímavý (nevzdávame sa),“ zhodnotil Rally Hustopeče manažér RUFA SPORT Teamu, Ľubomír Kleman.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár