ARC Bratislava

Úspešný víkend ARC Bratislava na Veľkej cene SR

Bol to víkend, na aké sa nezabúda. Vrcholné podujatie slovenskej motoristickej sezóny, Veľkú cenu SR pretekov automobilov na okruhu Slovakia Ring, zobral Miro Konôpka a jeho tím ARC Bratislava ako možnosť poďakovať sa za podporu v historicky veľmi významnej sezóne. V júni 2017 totiž Konôpka dokázal nielen postaviť svoj tím na štart slávnej 24-hodinovky v Le Mans, ale ju aj s prototypom Ligier LMP2 dokončiť. A práve s unikátnym vozidlom Ligier JS P217 Gibson kategórie LMP2 sa ukázal fanúšikom na Veľkej cene Slovenskej republiky.

ARC Bratislava

V oboch šprintoch, v ktorých s rýchlym žltým bolidom štartoval, vyhral Miro Konôpka so obrovským náskokom. Zvíťazil tak nielen v celkovom poradí, ale aj v hodnotení ESET Medzinárodných majstrovstiev Slovenska, v ktorých mohol byť klasifikovaný aj s prototypom LMP2. Obhajobu trofeje FIA Zóny strednej Európy, či ESET V4 Cupu 55-ročný slovenský jazdec oželel, v tomto roku sa sústredil najmä na štart v Le Mans.

V šprintových pretekoch sa však okrem Ligieru predstavilo aj ďalšie vozidlo ARC Bratislava, konkrétne Lamborghini Huracán Super Trofeo s pilotom Matejom Konôpkom. Ten v sobotu v daždi priam exceloval, keď skončil na parádnom 3. mieste celkového poradia a za sebou nechal niekoľko silnejších vozidiel kategórie GT3. Víťazstvo v triede GTC pohárových vozidiel zopakoval Maťo aj v nedeľu.

ARC Bratislava

Vo vytrvalostnej dvojhodinovke v rámci ESET V4 Cupu a ESET MM SR sa už ukázali skúsenosti tímu ARC Bratislava a jeho mechanikov a inžinierov. V absolútnom hodnotení po dvoch hodinách svietili na prvých dvoch miestach čísla 66 a 72. Matej Konôpka so Zdenom Mikuláškom vyhrali v Huracáne ST pred posádkou Miro Konôpka, Andy Studenič v rovnakom Lamborghini Huracán Super Trofeo.

Miro Konôpka sa už so svojim tímom pripravuje na zimnú Asian Le Mans Series, v ktorej odštartuje v kategórii LMP2 s Ligierom JS P2 Nissan. Jeho cieľom je opäť sa kvalifikovať na 24-hodinovku Le Mans.

Zdroj: Race Pro Media / Foto: Petr Frýba

Pridaj komentár