RUFA SPORT

RUFA SPORT s Grzybom na FIA ERC Rally di Roma Capitale

Seriál FIA European Rally Championship pokračuje počas nadchádzajúceho víkendu svojim siedmym kolom v talianskom Ríme, pričom sa na štart tejto súťaže postaví aj slovenský RUFA SPORT Team.

RUFA SPORT

Samozrejme farby slovenského tímu bude ako je už zvykom poľská posádka Grzegorz Grzyb – Jakub Wróbel a vozidlo Škoda Fabia R5 pripravované slovenským MM Rally Teamom z Košíc. Tak ako Jakub Wróbel oslavoval v Trebišove svoj už stý štart, v Ríme bude Grzegorz Grzyb oslavovať svoje už dvestopäťdesiate vystúpenie. Posádka, ktorej patrí v priebežnom poradí seriálu FIA ERC 2017 siedme miesto priebežného poradia, čo na nováčikov seriálu nie je vôbec zlé, sa na štart Rally di Roma Capitale postaví prvýkrát v živote.

RUFA SPORT

„Bude to pre nás absolútne nová súťaž, čiže nevieme čo nás čaká a do čoho vlastne ideme. Z minulých ročníkov som si pozrel nejaké onboardy, realita však určite bude úplne iná. My sa chceme s Jakubom talianskym divákom ukázať v najlepšom svetle, dúfam, že sa nám to aj podarí. Vieme, že súťaž nebude ľahká, všetci však budeme mať rovnaké podmienky,“ povedal Grzegorz Grzyb pred odletom do hlavného mesta Talianska.

Na súťaži nebude chýbať ani manažér RUFA SPORT Teamu Ľubomír Kleman: „Som zvedavý aké to bude, na rally v Ríme som ešte osobne nebol, tak som zvedavý. Vieme, že na talianskych rally býva neskutočne veľa divákov a štartová listina býva zaplnená neskutočne silnými menami a inak tomu nebude ani teraz. Verím, že našej posádke sa bude dariť a uvidíme ju s dobrým výsledkom na cieľovej rampe.“

RUFA SPORT

Rally di Roma Capitale štartuje už vo štvrtok (14.9.2017) kvalifikačnou rýchlostnou skúškou, ktorá zároveň určí poradie súťažiacich na štarte. Naostro odštartuje súťaž v piatok (15.9.2017) podvečernou jedinou rýchlostnou skúškou. Následne na sobotu (16.9.2017) absolvujú súťažiaci celkovo päť rýchlostných skúšok a v nedeľu (17.9.2017) ďalších šesť veľmi náročných testov. Cieľ Rally di Roma Capitale je plánovaný v nedeľu od 17 hodiny 15 minúty.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár