KL Racing Rally Team

Kuko v Košiciach presedlá do R5, Ciro s novým spolujazdcom

Slovenský KL Racing Rally Team sa pripravuje na posledné tohtoročné kolo Majstrovstiev Slovenska v rally 2018. Na štart 44. Rally Košice sa postaví Tomáš Kukučka s Fordom Fiesta R5 a Pavol Cireň s Renautom Clio R3 Maxi.

KL Racing Rally Team

Tomáš Kukučka po tohtoročnej anabáze s vozidlami Škoda Fabia WRC sa takmer po roku vracia za volant Fordu Fiesta R5. Spoluprácu mu na košických tratiach bude robiť stabilný spolujazdec, čiže Peter Vejačka. Kuko sa so spomínaným Fordom Fiesta R5 naposledy odviezol koncom minulého roku, konkrétne začiatkom mesiaca december na Rallyshow v Slušoviciach.

„V priebehu tohtoročnej sezóny sme sa poriadne natrápili so Škodou Fabia WRC. Najskôr to auto nefungovalo ako malo, následkom čoho bolo zopár odstúpení. Podarilo sa niekoľkokrát dôjsť až do cieľa, no nikdy to nebolo celkom bez problémov. Jediná súťaž, kde sme si jazdu s poriadne fungujúcim WRC-čkom poriadne užili bola súťaž v Trebišove. Tu, nebyť rozrazeného retardéra v poslednej rýchlostnej skúške, by nám spoločne s Vejom patrilo tretie miesto absolútneho poradia, čo bolo fakt super. Na poslednú majstrovskú súťaž v sezóne sme sa rozhodli presedlať opäť do vozidla špecifikácie R5, konkrétne do Fordu Fiesta R5. Nejde nám totiž v podstate o žiadne body, triedu 11 sme síce ovládli, ale keďže v nej nebolo dosť štartujúcich, titul nám nepatrí. No a v priebežnom absolútnom poradí nám pred Košicami patrí až desiata priečka, takže veľmi nie je o čo bojovať. Hlavne si chceme súťaž poriadne užiť a odmeniť aj verných divákov nejakými peknými prejazdmi ako sa hovorí „dverami dopredu.“ Je nám však jasné, že to nebude vôbec ľahké,“ vysvetli Kuko zmenu techniky.

KL Racing Rally Team

Pavol Cireň sa už tradične, aj v Košiciach, predstaví za volantom vozidl Renault Clio R3 Maxi. Novinkou bude spolujazdec, pričom premiérovo sa vedľa Cira objaví Jakub Slovák. Ciro v priebehu sezóny s týmto vozidlom absolvoval väčšinu súťaží a zdá sa, že mu práve toto „rally náradie“ jednoznačne sadlo. V priebežnom poradí pred 44. Rally Košice mu v triede 5 patrí druhé miesto. Oň však ešte bude musieť spoločne s Kubom Slovákom poriadne tvrdo zabojovať, keďže najbližšia konkurencia zaostáva iba o dva body.

„Veru budeme musieť bojovať až do konca. O titule v našej triede je už v predstihu rozhodnuté, ale súboje o druhé, tretie a dokonca aj štvrté miesto sú ešte stále otvorené. Verím, že prekonáme smolu a bude sa nám na košických tratiach dariť. Ideme bojovať a to je hlavné,“ doplnil Ciro.

Jedna z najstarších slovenských rally súťaží odštartuje v Košiciach a ich okolí v tomto roku už po štyridsiaty štvrtýkrát. Stane sa tak v dňoch 19. – 21.10.2018, pričom štart súťaže je plánovaný na sobotu od 14:05 hodiny a cieľ súťaže na nedeľu o 14:00 hodine.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár