LAMA RACING

LAMA RACING – Mičkov debut v Slušoviciach

Jednou z posledných automobilových súťaží v kalendárnom roku býva tradičná Mikulášska rely v Slušoviciach. Braňo Mičko a dubnický tím LAMA RACING ju absolvujú prvýkrát.

LAMA RACING

V kedysi vyhlásených Slušoviciach sa koncoročný relyšprint jazdí už od roku 2009, keď tam úvodný ročník vyhrala slovenská posádka Ďodi Béreš a Robo Muller. Odvtedy sa to už Slovákom zopakovať nepodarilo, no aj v tomto roku sa tam stretne silná slovenská zostava v ktorej nebude chýbať ani meno rely nováčika, Braňa Mičko.

„Po mojej vsetínskej rely premiére je to len druhý rely podnik a veľmi sa na neho teším. Jazdiť rely je niečo úplne iné, než jazdiť preteky do vrchu. Samozrejme mám z toho patričný rešpekt, no zároveň ma to naozaj priťahuje,“ priznáva Braňo Mičko. „Našťastie aj teraz budem mať vedľa seba skúseného spolujazdca Mareka Podobníka, s ktorým som jazdil aj vo Vsetíne, a ktorý mi pomáha lepšie pochopiť nový priestor.“

Posádka dubnického tímu LAMA RACING vyštartuje aj do svojich posledných pretekov sezóny na Mitsubishi Lancer, ktorý Mičko už dobre pozná. „O mikulášskej rely som čo to počul a páči sa mi, že sa tam znova stretne široká škála posádok, ktoré si idú užiť súťaženie. Preto tam ideme aj my. Chceme si v závere sezóny dobre zajazdiť a zabaviť sa. Nemienime riešiť nejaké výsledky,“ otvorené hovorí Dubničan.

LAMA RACING

Relyšprint v Slušoviciach sa jazdí v sobotu 8.decembra a usporiadatelia pripravili pre posádky päť rýchlostných skúšok. Trikrát sa pôjde na úseku okolo dostihového štadióna a dvakrát si posádky zajazdia na úseku Fagus Lípa. Oproti iným ročníkom sa bude štartovať skôr (o jedenástej), aby sa súťaž dokončila za svetla a novinkou je aj nové umiestnenie servisnej zóny. Súťaž bude mať spolu tridsať ostrých kilometrov a výsledky budeme poznať už pred treťou hodinou popoludní.

„Odchádzame do Slušovíc ešte v piatok, aby sme zvládli preberačku a nejaké obhliadky trate. V sobotu sa potom tešíme na divácku kulisu, keďže som počul, že tu okolo trate býva stále veľa divákov a usporiadatelia kladú dôraz na spojenie divácka súťaž,“ vraví pozitívne naladený Braňo Mičko.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: Lama Racing

Pridaj komentár