Subaru Rally Team Komárno

Lapdavskí chcú v Trebišove získať ďalšie body

Po výbornom výkone a druhom mieste v triede 3, ktorý predviedli bratia Lukáš a Július Lapdavskí v Prešove, ich teraz čaká sťahovanie do Trebišova. Práve tu sa totiž bude konať ďalšie kolo Majstrovstiev Slovenska v rally 2019.

Subaru Rally

Ak by ste si mysleli, že v Subaru Rally Teame Komárno v pauze medzi Rally Prešov a 3. DeutschMann Rally Trebišov zaháľali, tak to vôbec nie je pravda. Súťažné vozidlo Subaru Impreza WRX STi totiž prešlo podrobnou kontrolou. V rámci nej boli vymenené niektoré súčiastky, ktorých životnosť končila. Subaru je teda pripravené na ďalšiu súťaž a s ním aj posádka, čiže Lukáš a Július Lapdavskí.

„Rally Trebišov nebude pre nás žiadnou novinkou. Štartovali sme tu už v minulom roku. Čo sa týka rýchlostných skúšok, tie sme v minulosti absolvovali už veľakrát, veď ich organizátor viac, menej stabilne používa v rámci košickej rally. Dokonca sme ich išli aj jednom, aj druhom smere. Samozrejme, po posledných daždivých dňoch bude otázkou skôr počasie. Bude sucho, alebo poriadne mokro ? Toto je otázka. Aby som povedal pravdu, je to v podstate jedno, pri rally si počasie nevyberieme, najhoršie by bolo, keby bola jedna rýchlostná skúška mokrá a druhá suchá. To už potom začína lotéria s pneumatikami. Dúfame, že všetko bude fajn a my by sme radi získali kopec bodov,“ zhodnotil Július Lapdavský, ktorý sa už stabilne predstaví v úlohe spolujazdca.

Subaru Rally Team Komárno

3.DeutchMann Rally Trebišov 2019 odštartuje v dňoch 31.8. – 1.9.2019 ako už samotný názov podujatia napovedá v Trebišove. Slávnostný štart je pripravený na piatkový večer. Samotná súťaž odštartuje v sobotu, pričom pre všetkých zúčastnených pripravil organizátor trať o celkovej dĺžke takmer 440 kilometrov. V tomto počte je už započítaných aj 87 ostrých kilometrov rozdelených do siedmych rýchlostných skúšok. Tie sa budú konať na dvoch samostatných úsekoch. Cieľ podujatia je plánovaný na sobotu od 17:30 hodiny.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár