Zvolenský autosport

Zvolenský autosport si užil premiéru na Auto Show

V rámci podujatia 12. KESKO MOBILE AUTO SHOW 2021 mal Zvolenský autosport prihlásené dve súťažné posádky. Vďaka pandémii sa však nakoniec na štart postavila iba jedna.

Zvolenský autosport

Pre spomínaný slovenský tím bola tohtoročná Auto Show premiérou. Tunajšie umelo vytvorené rally trate nachádzajúce sa v areáli pretekárskeho okruhu Slovakia Ring posádka Noro Šarišský a Peter Levocký ešte nikdy neabsolvovala.

Ja som v prvom rade rád, že vôbec môžeme odštartovať. Po havárii v Košiciach nám pomohol Dušan Greisiger a požičal nám auto. Je to síce séria, ale chceme bojovať, ide nám o druhé miesto v rámci triedy v Motorsport Rally Cupe. Trate nie sú lesné, sú iné, trochu nám to pripomína Kopřivnicu, na druhej strane nie sú zlé a čo je najpodstatnejšie je to, že vôbec máme kde možnosť jazdiť. Počasie si nevyberieme, je predsa november, včera bolo pekne slnečno, dnes mrholí, takže to bude hlavne o voľbe pneumatík a schopnostiach jazdca. Niekomu vyhovuje sucho, inému mokro, ale všetci máme podmienky rovnaké,“ zhodnotil v úvode Noro Šarišský.

Zvolenský autosport

Tak ako aj Noro spomínal, podmienky na trati boli poriadne náročné, keďže trať vďaka mrholeniu a chladu bola nesmierne šmykľavá. Posádka Šarišský – Levocký sa však nevzdávala a aj so sériovým autom srdnato bojovala, pričom výsledkom bolo štvrté miesto v triede. To im zabezpečilo druhé miesto v triede A2 aj v konečnom poradí seriálu Motorsport Rally Cup.

Veľmi spokojný s podujatím bol aj manažér tímu, Dominik Zvolenský: „Tohtoročná Auto Show bola pre mňa „premiérová“, keďže som sa jej zúčastnil prvýkrát. Síce nie ako jazdec, ale ako šéf tímu. Podujatie hodnotím veľmi pozitívne, bolo výborne zvládnuté. Z môjho pohľadu to bolo nádherné ukončenie sezóny, preto by som sa chcel poďakovať všetkým našim partnerom za pomoc a podporu a to aj napriek pandémii a iným nepriaznivým okolnostiam. Samozrejme chcem poďakovať aj posádkam, ktoré hrdo reprezentovali náš tím a do každej súťaže nastupovali so zámerom doviezť domov čo najlepší výsledok. V neposlednom rade musím spomenúť aj mechanikov, „pomocníkov a kuchárov“, ktorým rovnako patrí vďaka. Pevne verím, že aj budúcu sezónu sa uvidíme na podujatiach a preto na záver prajem všetkým posádkam, tímom, organizátorom veľa šťastia.

Zvolenský autosport

Ako povedal Dominik Zvolenský, pre jeho tím bola Auto Show posledným podujatím tohtoročnej sezóny. Kde a kedy sa jeho súťažné posádky opäť postavia na štart, o tom vás budeme určite informovať.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Tibor Szabosi

Pridaj komentár