ARC Bratislava

ARC Bratislava tento víkend v Asian Le Mans Series

Najbližšie dva víkendy bude slovenský tím ARC Bratislava v plnom nasadení. Už tento týždeň ho čaká štart v novom ročníku Asian Le Mans Series, ázijskej verzii prestížneho šampionátu vytrvalostných pretekov.

ARC Bratislava

Miro Konôpka sa postaví na štartový rošt s typicky žltým prototypom Ligier JS P217 s motorom Gibson – v sobotu a v nedeľu v dvoch pretekoch na 4 hodiny v Dubaji. A už o ďalší týždeň absolvuje dve štvorhodinovky aj v Abú Dhabí.

Spolu so slovenským skúseným pretekárom sa budú za volantom prototypu s číslom 44 v triede LMP2 Pro/Am striedať dvaja Austrálčania. Neale Muston už náš tím dobre pozná, veď s nami absolvoval v rokoch 2016 a 2017 kompletnú a pre náš tím úspešnú Asian Le Mans Series, ktorá vyvrcholila ziskom miestenky na 24h Le Mans 2017. Jeho krajan John Corbett je v slovenskom tíme prvý raz, no má množstvo skúseností z vytrvalostných pretekov zo štartov vo FIA WEC či práve ázijskej Le Mans série.

ARC Bratislava

Organizátori privítajú na štarte spolu 37 vozidiel v troch triedach LMP2, LMP3 a GT. Komplikovaná pandemická situácia zredukovala kalendár na dva okruhy, Autodrome Dubai a Yas Marina Abú Dhabí. Štvoro pretekov na 4 hodiny musia tímy odjazdiť v rámci dvoch po sebe nasledujúcich víkendov.

Slovenskí diváci budú môcť sledovať preteky Asian Le Mans Series 2022 v priamych prenosoch na TV stanici JOJ Šport. Hosťom v štúdiu bude jazdec tímu ARC Bratislava a účastník 24h Le Mans 2021 Matej Konôpka.

Foto: archív ARC Bratislava

Pridaj komentár