Miro Konôpka odštartuje na 12h Italy Mugello.

Automobilový pretekár Miro Konôpka je na začiatku roka najvyťaženejším slovenským jazdcom. K jeho stovkám kilometrov za volantom Porsche 997 Cup na 24-hodinovke v Dubaji (5. miesto v triede 997) pribudnú počas nastávajúceho víkendu ďalšie: bude jediným Slovákom na štarte pretekov 12h Italy Mugello.

Konopka_Dubaj_2015

Tieto preteky každým rokom naberajú na význame, o čom svedčí aj schválenie Medzinárodnej automobilovej federácie FIA. Rovnako štartová listina sa zaplnila známymi menami a tímami. Už mesiac pred štartom bolo prihlásených viac automobilov ako vlani, dnes organizátori hlásia plný stav: 70 štartujúcich posádok.

Artthea_sport_Porsche
Miro Konôpka bude zdieľať volant Porsche 997 GT3 Cup nemeckého tímu Artthea Sport s dvojicou skúsených pilotov z Nemecka: Jensom Feuchtom a Klausom Wernerom. „Do Mugella sa teším,“ povedal pred odchodom Miro Konôpka. „V tomto roku sa pokúsim absolvovať čo najviac pretekov tohto seriálu, ktorý organizujú moji dobrí priatelia z Holandska.

Som s nimi v kontakte už od prvej 24-hodinovky v Dubaji, ktorú usporadúvali pred desiatimi rokmi! A odvtedy sa mi podarilo posunúť o poriadny krok vpred. Chcel by som nadviazať na solídne 5. miesto v nabitej triede 997. V Dubaji nás bolo na štarte 18, teraz v Taliansku budeme sedemnásti. Tím Artthea má skúsenosti aj rýchlsoť, vlani na 24h Barcelona skončili na výbornom 2. meiste. Teším sa na pekné súboje!“

Zdroj: Race Pro Media

Pridaj komentár