Igor Drotár začína novú etapu: predstavuje Citroën DS3 WRC!

Legendárne mená sa skutočne priťahujú: po vyše 40 rokoch pretekárskej kariéry si prešovská automobilová legenda Igor Drotár vyslúžil pre nastávajúcu sezónu najmodernejšiu dostupnú techniku: legendárne vozidlo Citroën DS3 WRC! Uvidíme ho s ním počas všetkých tohtoročných súťaží Majstrovstiev Slovenska v rally, ako aj na exhibičných podujatiach.

image001

 

Svoje posledné dva tituly svetového šampióna dosiahol deväťnásobný majster sveta Sébastien Loeb práve s vozidlom Citroën DS3 WRC. Táto značka ostala zapísaná v histórii ako najúspešnejšia a ich hviezdny Loeb ako nedostižný rekordman. Igor Drotár sedlal posledných pár rokov Škodu Fabia WRC, ktorú vyrobili ešte v roku 2003. Za volantom tohto Citroënu minuloročnej špecifikácie bude súperiť s niekoľkými ďalšími modernými vozidlami WRC. S Citroënom sa samozrejme zúčastní aj mimosezónnych podujatí ako Auto Show Slovakia Ring, Setkání mistrů, či Pražský rallyšprint.

image003

Igor Drotár: „Všetko v tejto sezóne je nové. Prišiel čas, kedy som si povedal: dosť bolo jazdenia na síce nezabudnuteľných, no starých autách, ktoré už ani zďaleka nie sú také vyspelé. Po rozhovoroch s našimi reklamnými partnermi sme sa dohodli, že tento rok pôjdeme s moderným špeciálom. Napokon padlo rozhodnutie na legendárny Citroën DS3 WRC. Týždeň pred úvodnou Rally Eger máme naplánovaný prvý test. Jazdné vlastnosti, ťažisko, brzdy – v podstate všetko bude iné, vyspelejšie, než čo sme skúsili doteraz. Zároveň chcem poďakovať všetkým našim partnerom za dôveru, ktorú, verím, oplatíme dobrými výsledkami. Dáme do toho všetko a chceme urobiť radosť sebe, našim fanúšikom a partnerom.“

image003

Čo sa týka Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu, aj tam prichádza Igor Drotár s novou technikou. S akou – to sa dozvieme čoskoro.
Už teraz je jasné, že nás čakajú Majstrovstvá Slovenska v rally, aké tu ešte neboli. Množstvo najmodernejších vozidiel svetového šampionátu WRC a medzi nimi jedno, na ktoré striehne každý divák: pretože pôjde o legendárneho Igora Drotára a legendárny Citroën DS3 WRC.

Zdroj: Martin Trenkler/Race Pro Media

Pridaj komentár