TODOS Cena Slovenska

Úspešný prvý deň TODOS Cena Slovenska 2019 pre Věroslava Cvrčka

Máme tu koniec prvého súťažného dňa dvanásteho kola pretekov automobilov do vrchu. V dvojici súťažných jázd prvého dňa podujatia TODOS Cena Slovenska 2019 zvíťazil Věroslav Cvrček reprezentujúci slovenský L Racing Team.

TODOS Cena Slovenska

Po rannom hustom daždi prišlo okolo obeda na Pezinskej Babe k čiastočnému vyčaseniu, trať však naďalej ostala mokrá a samozrejme z toho dôvodu aj veľmi náročná. Už v prvej súťažnej jazde si tvrdosť zvodidiel vyskúšal Marek Húska, ktorý dosť drasticky kozmeticky upravil svoju Škodu Fabia, našťastie sa tento incident obišiel bez ujmy na zdraví jazdca. Prvá súťažná jazda bola ešte prerušená aj z dôvodu „strihnutej“ poloosi na Mitsubishi Jozefa Demeho. Druhá súťažná jazda prebiehala bez vážnejších problémov, jediné zdržanie nastalo z dôvodu mini výletu mimo trať Tomáša Čambálika a jeho Nissanu Sunny.

TODOS Cena Slovenska

Čo sa týka výsledkov, tu už v prvej súťažnej jazde, ktorá odštartovala úderom o 13:00 hodiny, dominoval Věroslav Cvrček jazdiaci na Škode Fabia S2000, ktorý to s obhajobou majstrovského titulu zdá sa myslí úplne vážne. Rovnako najrýchlejší čas urobil aj v druhej jazde, čo mu vynieslo v rámci dvanásteho kola slovenských kopcových majstrovstiev absolútne víťazstvo. Druhé miesto v dnešných pretekoch patrilo jeho najväčšiemu rivalovi, čiže Igorovi Drotárovi a jeho Škoda Fabia R5 DTRi. Z tretieho miesta absolútneho poradia sa síce tešil Rakúšan Andreas Stollnberger na formule Dalara F302, ten však preteky absolvoval iba ako voľné medzinárodné preteky. Tretie miesto v rámci slovenských majstrovstiev patrilo Františkovi Ančíkovi na BMW M3, ktorý zároveň bral aj víťazstvo v 2WD.

TODOS Cena Slovenska

Podujatie TODOS Cena Slovenska 2019 pokračuje aj v nedeľu 8.9.2019, pričom preteky sa budú do Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2019 ako ich trináste kolo. Všetkých zúčastnených tak opäť čaká najskôr dvojica tréningových jázd v dopoludňajších hodinách so štartom od 9:00 hodiny. Popoludní, od 13:00 hodiny štartuje dvojica súťažných jázd, ktoré nám zároveň určia aj zajtrajšie konečné poradie.

Zdroj: Miro Majláth
tlačový tajomník TODOS Cena Slovenska 2019

Foto: Martin Palov

Pridaj komentár