TODOS Slovakia Baba

Aj druhý deň TODOS Slovakia Baba vyhráva Věroslav Cvrček

Meteorológovia síce predpovedali, že nedeľa (8.9.2019) by mala byť, po poriadne mokrej sobote, už bez dažďa, na Pezinskej Babe to dopoludnia vyzeralo úplne opačne a z neba sa na trať, ale aj jazdcov a organizátorov liali doslova prúdy vody.

TODOS Slovakia Baba

V tomto nevľúdnom počasí, keď na niektorých miestach trate doslova tiekli potoky vody, odštartovali v nedeľu dopoludnia dve tréningové jazdy zaradené do podujatia pretekov automobilov do vrchu TODOS Cena Slovenska 2019. Ich víťazom sa stal, ako sme vás už informovali, Igor Drotár na vozidle Škoda Fabia R5 DTRi. Druhé miesto v tréningu vyjazdil Stano Buzalka na Mitsubishi a trojicu najrýchlejších uzatváral Rakúšan Andreas Stollnberger na formule Dalara. Štvrtým najrýchlejším časom sa rovnako ako v sobotu opäť blysol Matej Demeter na Citroëne Saxo a piaty najrýchlejší čas dosiahol Patrik Purš na Honde Civic.

TODOS Slovakia Baba

Už pri zvoze pretekárskych vozidiel sa však počasie nad Pezinskou Babou umúdrilo, prestalo pršať a pomedzi mraky sa pomaly začali predierať sem, tam aj slnečné lúče. Popoludňajšie súťažné jazdy tak nakoniec odštartovali na síce ešte mokrej trati, ale už bez dažďových kvapiek. Najrýchlejšie tempo v nich, rovnako ako v sobotu, zvolil Věroslav Cvrček. Ten vyhral obe súťažné jazdy a zaslúžene bral ďalšie víťazstvo. Druhé miesto opäť patrilo Igorovi Drotárovi a tretie Rakúšanovi Andreasovi Stollnbergerovi. V prípade nedeľných pretekov nakoniec na štvrtom mieste absolútneho poradia dojazdil Stano Buzalka a na piatom Martin Juhás.

TODOS Slovakia Baba

Preteky na Pezinskej Babe, ktoré sa konali pod názvom TODOS Cena Slovenska 2019, zároveň odhalili aj majiteľov majstrovských titulov v niektorých triedach, či skupinách. O tom si však povieme viac v celkovej hodnotiacej tlačovej správe o pretekoch TODOS Cena Slovenska 2019.

Zdroj: Miro Majláth
tlačový tajomník TODOS Cena Slovenska 2019

Foto: Martin Palov

Pridaj komentár