LAMA RACING

LAMA sa chystá na „Babu“

Slovenský kopcový šampionát pokračuje predposledným podnikom sezóny na Pezinskej Babe. Dubnický tím LAMA RACING do pretekov nasadzuje Fera Ančíka a Mareka Húsku.

LAMA RACING

Nad podnikom s bohatou tradíciou, ktorý už napevno patrí do histórie slovenského autošportu, viseli v tejto sezóne otázniky a pôvodný termín bol dokonca zrušený. Vďaka skupine zapálených organizátorov sa však nakoniec „Baba“ do kalendára MSR PAV 2019 vrátila v novom termíne a ponúkne divákom ďalšiu dramatickú kapitolu svojej histórie.

Päťkilometrový úsek pezinskej trate výborne pozná Fero Ančík, ktorý na svojom BMW M36 znova vyštartuje do boja o body v triede E1 nad 2000 cc, respektíve do súboja s Jarom Dubóczim o titul v „dvojkolkách“. „Trať v Pezinku je pre mňa vlastne domáca, keďže bývam v Bratislave. Už viackrát som tu štartoval a mám túto trať naozaj rád,“ hovorí Ančík pred štartom pretekov. „Mám k nej dokonca trochu osobný vzťah, pretože práve tu som sa pred desiatimi rokmi vrátil znova na trate po ťažkej havárii. Kto niečo podobné zažil, tak vie o čom rozprávam. Prvý štart po návrate je pre každého pretekára niečím mimoriadnym.“

Fero mal však na posledných pretekoch malý incident, ktorý jeho BMW poškodil a tak mal starosti s opravou auta. „Chlapci urobili kusisko roboty a ja sa im aj takto chcem poďakovať. Vymenili všetky poškodené časti a naše BMW je teraz znova v kondícii, aby sme mohli čo najlepšie reprezentovať celý tím a ľudí, ktorí sa spolu s nami podieľajú na tohtoročnej sezóne. Pokúsim sa na trati vydať zo seba všetko a potešiť aj fanúšikov, ktorých tu tiež bude veľa,“ vraví Fero Ančík.

LAMA RACING

No pokiaľ Ančík trať na Pezinskej Babe priam dôverne pozná, tak pre Mareka Húsku je to nepopísaný list papiera. „Ja som tu nikdy predtým neštartoval a trať naozaj vôbec nepoznám,“ otvorene priznáva pretekár tímu LAMA RACING, ktorý sa po vynechaní pretekov v Ústí nad Orlicí vracia znova do kolotoča slovenského kopcového šampionátu. „Pozrel som si nejaké on-boardy a trochu si naštudoval charakteristiku trate. Vyzerá naozaj zaujímavo a už sa teším, kedy budem môcť na trať vyštartovať so súťažným autom. Sezóna sa chýli k svojmu záveru a bude treba zabojovať o každý bod, ktorý môže v konečnom súčte veľa znamenať. Nechcem teda nič podceniť.

Marek Húska bude štartovať na svojej ŠKODE Felícia v triede do 1400 cc. „Auto je pripravené a verím, že nás ničím neprekvapí. Na preteky už tradične vyrazíme vo štvrtok, aby sme v piatok ráno bez stresu zvládli všetky administratívno-technické úkony a mohli si načítať trať,“ dodáva Marek. Samotné preteky sa jazdia počas soboty a nedele 7.- 8.septembra, pričom po obidva dni sú dopoludnia na programe dva tréningové jazdy a popoludní dve súťažné jazdy. Znova sa teda bojuje o dvojitú porciu bodov a verme, že poriadny kus bodov si odvezú domov aj pretekári dubnického tímu LAMA RACING.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: Tibor Szabosi, autosportfoto.sk

Pridaj komentár