Kesko Racing

Kesko Racing Team sa sťahuje na Pezinskú Babu

Po vydarenej rally v Trebišove, z ktorej si dvojica súťažných posádok odviezla množstvo výrazných ocenení, čaká teraz dvojicu jazdcov Kesko Racing Teamu kopcové podujatie na Pezinskej Babe.

Kesko Racing

Najskôr sa mali konať preteky na Pezinskej Babe začiatkom mesiaca júl. Po ich zrušení pôvodným organizátorom na scénu nastúpil nový organizátor, ktorý v rekordne krátkom čase preteky zaradené do seriálu Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu v tohtoročnej sezóne predsa len pripravil. Podujatie dostalo názov TODOS Cena Slovenska 2019 a termín jeho konania bol naplánovaný na 6. – 8.9.2019. A tak sa v priebehu nasledujúcich dní opäť po roku zaplní Paddock pod Pezinskou Babou pretekármi, ich kopcovými špeciálmi, mechanikmi, priateľmi a fanúšikmi pretekov automobilov do vrchu. Medzi pretekármi samozrejme nebude chýbať ani Kesko Racing team s dvojicou jazdcov.

Fero Fusko so Seatom Leon TDi po dôkladnom rozjazdení sa v rámci trebišovskej rally súťaže cestuje na Pezinskú Babu s jednoznačným cieľom – vybojovať čo možno najväčší počet bodov do priebežného poradia. V triede N do dvoch litrov mu totiž aktuálne patrí druhé miesto so stratou sedem bodov na vedúcu priečku. To je však ešte pred škrtaním podujatí, pričom ak by sa škrtalo v tomto momente, bol by majstrom. Do konca tohtoročných majstrovstiev však ostávajú ešte štyri preteky, v ktorých sa bude rozdávať množstvo bodov a tak Fero má ešte šancu a tak nič nenecháva na náhodu.

Na Pezinskej Babe som už v minulosti štartoval. Informácie sú v tomto roku také, že by mala byť opravená vozovka a opravy vykonal organizátor aj na zvodidlách. Uvidíme aká bude pravda a ako nový organizátor preteky pripraví. Dúfam, že všetko bude OK a nám sa bude dariť, podarí sa nám získať množstvo bodov a vrátiť sa do priebežného vedenia v rámci triedy, “ povedal Fero Fusko.

Kesko Racing

David Derďák so Škodou Fabia rovnako trať na Pezinskej Babe už dôverne pozná. Jeho pozícia v priebežnom poradí je druhé miesto v triede E1 do 1,4 litra, strata na vedúcu priečku je päťdesiatpäť bodov, takže tiež ešte nie je nič stratené.

Musím sa poriadne snažiť, uvidíme ako na tom bude konkurencia. Auto, ktoré na Ústeckej21 nefungovalo celkom akoby malo sme sa snažili pripraviť čo najlepšie. Samozrejme vrátane šrámov, ktoré som mu spôsobil kontaktom so zvodidlami. Veľkú šancu na zisk titulu už pravdupovediac nemám, ale za pokus to vždy stojí. Trať Pezinskej Baby sa mi páči, uvidíme ako sa vyvinú preteky,“ dodal David Derďák.

Podujatie TODOS Cena Slovenska štartuje v dňoch 6.- 8.9.2019 na Pezinskej Babe. Na všetkých zúčastnených čaká trať o dĺžke 5100 metrov, 19 zákrut a 280 metrové prevýšenie. Po oba dva súťažné dni, čiže v sobotu aj v nedeľu musia jazdci absolvovať najskôr dopoludnia dvojicu tréningových jázd a následne popoludní dvojicu súťažných, ktoré rozhodnú o konečných výsledkoch.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár