Vychádzajúce hviezdy KIT Racing smerujú do Egru.

Pretekár Tomáš Konečný nie je žiadnym nováčikom vo svete rally. Tento rok presedláva z predokoliek do kategórie bližšej k rally-nebesám. Spolu so spolujazdcom Lukášom Šintalom odjazdia Majstrovstvá Slovenska v rally na silnom Mitsubishi Lancer EVO IX (trieda 3) zlínskeho tímu KIT Racing.

KIT

 

Prvá rally slovenského šampionátu prichádza po ročnej odmlke opäť do maďarského Egru. Kraj skvelých vín obohatí neuveriteľných 211 posádok, ktoré čaká dovedna 157,60 km rýchlostných skúšok rozdelených – pre slovenský šampionát, do dvoch samostatných súťažných dní.

Prešovská dvojica Tomáš Konečný/Lukáš Šintal má za sebou prvý test na vozidle Mitsubishi Lancer EVO IX. Hájiť budú farby tímu KIT Racing zlínskeho špecialistu Vlastimila Neumanna.

Tomáš Konečný: „Neviem sa dočkať nastávajúcej sezóny, doslova už strihám meter… Plní sa mi jeden veľký sen. Od svojho spolujazdca Lukáša Šintala som dostal príležitosť, aká prichádza možno raz za život. Vážim si to a urobím všetko, čo bude v mojich silách. Eger Rallye bude pre nás prvé veľké podujatie, ktoré odjazdíme na vozidle s pohonom všetkých kolies, a to v obrovskej konkurencii. Absolvovali sme síce 60 kilometrový test, naše učenie však bude pokračovať aj počas samotnej súťaže. Egerskú rally poznám celkom dobre z predošlých dvoch účastí. Rýchlostné skúšky sú pekné, nesmierne rýchle, organizácia je na vysokej úrovni. Neopísateľný je tiež slávnostný štart na krásnom námestí v centre mesta. Treba ho zažiť! Všetkých priaznivcov motoristického športu sem srdečne pozývam.“

Lukáš Šintal: „Sezóna 2015 bude predovšetkým o učení sa a zvykaní si na nové prostredie. Celkový výsledok sa bude skladať zo všetkých detailov a dosiahnutých bodov, pretože každý detail je v tomto športe nesmierne dôležitý. Nechceme nechať nič na náhodu, preto sme sa rozhodli prikladať väčší význam súťažnej predpríprave. Vo výraznej miere sa chceme počas celej sezóny venovať aj marketingu a promo aktivitám, aby sme našim partnerom, ale aj širokej verejnosti, mohli priblížiť náš šport tak dobre, ako sa len bude dať. Srdečne pozývame všetkých fanúšikov a známych na náš nový facebookový profil Tomáš Konečný & Lukáš Šintal, kde budeme pravidelne pridávať novinky a príspevky z aktuálneho diania. Srdečne ďakujeme našim partnerom za ich podporu a dôveru. Ďakujeme tiež profesionálnemu tímu KIT Racing, ktorí pre nás vytvoril silné zázemie. Špeciálna vďaka patrí Vlastimilovi Neumannovi, Slavomírovi Žaloudekovi, Igorovi Drotárovi a Vladovi Bánocimu za cenné rady, postrehy, usmernenia a zimnú prípravu na sezónu.“

V rámci rally školy sa v nedeľu na egerských skúškach objaví ďalší ambiciózny pretekár pod vlajkou KIT Racing – Richard Žaloudek so skúseným spolujazcom Vladimírom Lieskovcom na súťažnej Honde Civic VTi s predným náhonom.
Eger Rallye 2015 privíta všetky tímy a fanúšikov už tento víkend 27.-29. marca.

Zdroj: Martin Trenkler / RPM

Pridaj komentár