Skvelý Malchárek v Brands Hatch

Christian Malchárek ako náš jediný reprezentant v pretekoch európskej série NASCAR, odnože najpopulárnejších motoristických pretekov v USA, sa vracia z britského okruhu Brands Hatch s výbornými výsledkami a ešte lepším pocitom z odvedených výkonov.

Christian Malchárek

Na legendárnom okruhu vo verzii Indy absolvoval dvoje pretekov, v ktorých ukázal, že v triede Elite 2 patrí k najrýchlejším. V kvalifikácii si vybojoval v tvrdej konkurencii 9. miesto, no do prvých pretekov odštartoval skvele a dostal sa až na 5. miesto! V 15. kole však doňho zozadu ťukol Maxime Dumarey a Christian sa po hodinách prepadol až na 18. miesto. Postupne sa po skvelej stíhacej jazde prepracoval na 10. miesto a do rebríčka si pripísal peknú porciu bodov.

Christian Malchárek

Do druhých pretekov odštartoval zo 6. miesta a opäť dokázal držať krok s najlepšími. No potom v súboji o 4. miesto kolidoval s lídrom šampionátu Gianmarcom Ercolim. Prepadol sa na 14. miesto, na ktorom preteky aj dokončil. Mladého Malchárka okrem kvalitných výsledkov potešili aj časy na kolo. „Naozaj sa mi jazdilo veľmi dobre. Auto konečne fungovalo od začiatku víkendu až do nedele bez problémov a mohol som sa sústrediť len a len na jazdu. Moje sektorové časy boli na úrovni najlepších, v druhých pretekoch som dlho bojoval s lídrom Elite 2. Takže môžem byť relatívne spokojný a do ďalších víkendom mi to poriadne zdvihlo náladu a motiváciu.“

Rakúsky tím DF1 Racing môže byť s víkendom v Brands Hatch spokojný. A do druhej polovice šampionátu chystá ešte návrat slávneho mena, syna trojnásobného Majstra sveta Nikiho Laudu. Matthias Lauda bude s našim Christianom zdieľať Chevrolete SS s číslom 66 už vpočas ďalšieho podujatia Euro NASCAR na ovále vo francúzskom meste Tours koncom júna.

Zdroj: Race Pro Media

Pridaj komentár