RUFA SPORT do Lubeníku v pozícii šampióna

Po výbornom výkone, ktorý predviedli počas uplynulého víkendu Grzyb s Hundlom na Rajde Kaszub, smeruje vedúca posádka slovenského šampionátu na VII. Rally Lubeník.

Rufa Sport

„Na Rajde Kaszub Gdansk sme sa, po krátkej prestávke, opäť dobre rozjazdili. V Lubeníku by sme radi zopakovali výsledok, rovnako ako v Poľsku aj na Slovensku nám aktuálne patrí prvá priečka a radi by sme ju udržali. V Lubeníku sa nám podarilo štyrikrát po sebe zvíťaziť a bolo by nádherné získať aj piate víťazstvo v rade. Vieme však, že to bude veľmi ťažké, na štart sa postaví celkovo osem vozidiel špecifikácie WRC a aj keď náš Ford Fiesta RS WRC patrí spomedzi nich medzi najnovšie, zárukou úspechu to nie je. Budeme však bojovať, tak ako sme zvyknutí od začiatku a následne uvidíme čo nám to prinesie,“ rozhovoril sa hneď v úvode Grzegorz Grzyb.

Potvrdiť súčasnú vedúcu pozíciu by chcel aj manažér RUFA SPORT Teamu, Ľubomír Kleman: „Bol by som naozaj rád, ak by sa našej posádke podarilo dôjsť na niektorom z pódiových miest. Ak by sa im podarilo po piatykrát v rade Rally Lubeník vyhrať, bolo by to splnenie môjho tajného sna. Vyhrali sme v Egeri, aj v Prešove, prečo by sa to nemohlo podariť aj v Lubeníku. Táto súťaž je však oproti predchádzajúcim veľmi krátka, všetko sa rozhodne v priebehu šiestich hodín a preto sa na ňu treba naozaj dobre sústrediť. Stačí jedna väčšia kríza, či defekt a všetko môže dopadnúť inak ako by sme si všetci priali. RUFA SPORT Team však urobil všetko čo bolo v jeho silách, čaká nás ešte krátky test, aby sme do Lubeníku prišli perfektne pripravení. Dúfam, že sa našej súťažnej posádke bude dariť.“

Rufa Sport Rally Team

Podujatie VII. Rally Lubeník 2015 odštartuje ako tretie kolo slovenských rally majstrovstiev v dňoch 26.- 27.júna 2015. V rámci piatka je pre všetkých súťažiacich pripravené administratívne a technické preberanie, ale aj slávnostné predstavenie súťažiacich na štartovej rampe. Počas soboty prebehne samotná súťaž, ktorej štart je plánovaný na 12:00 hodinu a cieľ na 18:00 hodinu.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár