Paul Ricard – Homola Motorsport – piatok

ETCC – Testing 1

Počas prvého testu na okruhu Paul Ricard mal Maťo v 3 kole kolíziu s tureckým BMW, kde sa Maťové auto poškodilo. Po vjazde do boxov mechanici urobili nevyhnutné opatrenia, aby sa s autom mohol čo najrýchlejšie vrátiť späť.

Homola Motorsport

Po návrate na trať zajazdil druhý najlepší čas z 20 štartujúcich, ktorý mu vydržal do posledných kôl tohto testu. Avšak auto nebolo v poriadku, tak sa Maťo vrátil späť do boxov. Auto je v súčasnosti v rukách mechanikov, ktorí sa snažia auto dať do úplného poriadku, aby Maťo mohol o 13:30 nastúpiť do testu 2. Maťo bol za záver testu prekonaný a skončil celkovo na 5. mieste.

Maťo: „V treťom kole prvého testu, keď som začal testovať limity nastavenia auta som sa dostal mimo trať. Vracal som sa naspäť mimo stopy v takom uhle, že som nemohol vidieť žiadneho zo súperov. Zrazu som len dostal veľmi silný náraz do pravej strany môjho SEAT Leon Cup Racer. Priznávam, že to bola súhra nešťastných okolností a viac menej moja chyba, za ktorú som sa aj tureckému kolegovi ospravedlnil. Chalani teraz makajú na aute tak, aby bolo v úplnom poriadku do ďalšieho testu. Držte mi palce.“

Homola Motorsport

ETCC – Testing 2

Úspešne sme absolvovali druhý test so SEATom Leonom Cup Racer, ktorý trval 60 minút. Do druhého testu sme vyrazili po kontakte z prvého testu a tak sme zo začiatku skúšali nastavenia a funkčnosť auta. Najprv Maťo opatrnou jazdou preveril fungovanie celého auta. Zistili sme, že auto je v úplnom poriadku a tak Maťo začal postupne zrýchľovať a hľadať limity. Bolo veľmi teplo a tým pádom to bol náročný test a skúška ako pre jazdcov, tak aj pre autá. Nakoniec Maťo test dojazdil na 3. mieste z 20 jazdcov, kde prvý štyria sú piatich desatinách sekundy. Časy sú tesné a začiatok pola je veľmi vyrovnaný. Maťo mal dokonca dva najrýchlejšie sektory z troch zo všetkých jazdcov.

Maťo: „Bol to hlavne teplý tréning, lebo ako vonku, tak aj v aute bolo veľmi veľké teplo a jazdili sme dlho. Konečne prvý tréning, kde som si normálne zajazdil, keďže som prvý skoro vôbec neabsolvoval. Vyskúšal som si jazdu s rôznymi nastaveniami. Po teste sme v telemetrii našli ešte v niektorých zákrutách rezervy, ale celkovo som veľmi spokojný a cítim, že sme na dobrej ceste. Teším sa tomu.“

Homola Motorsport

Zdroj: Homola Motorsport

Pridaj komentár