Paul Ricard – Homola Motorsport – sobota

ETCC – Voľný tréning

Máme za sebou voľný tréning, ktorý sa jazdil v krásnom slnečnom a teplom počasí. Mali sme krásnych 28 stupňov a fúkal mierny vietor. Dá sa povedať, že sa jazdilo v ideálnych podmienkach.

Homola Motorsport

Maťo jazdil so svojim SEAT Leonom Cup Racer bezchybne, čo potvrdili aj jeho časy a od začiatku tréningu držal najrýchlejší čas a prvú pozíciu z 20 jazdcov až do konca tréningu. Voľný tréning vyhral s náskokom 0,608 sekundy.

Maťo:„Vo voľnom tréningu mali všetci rovnaké podmienky, resp. gumy. Mne osobne sa išlo veľmi dobre. Počas včerajšieho večera sme kontrolovali moje onboardové zábery a telemetriu v snahe nájsť nejaké tie desatiny sekundy. Hľadané zrýchlenie sme aj našli, takže som veľmi rád. Myslím si, že ešte tam je priestor na zlepšenie. Môj výsledný čas bol však veľmi dobrý a na starých gumách som mal rovnaký čas ako včera na nových. Na obed ideme do kvalifikácie. Držte palce.“

Homola Motorsport

Kvalifikácia nám začína o 12:15, ktorá bude trvať 30 minút.
Sledujte nás na LIVE TIMINGu na adrese http://www.fiaetcc.com/live-timing/
ETCC – Kvalifikácia

Kvalifikácia prebehla v horúcom počasí. Teplota vzduchu vystúpila až na 32 stupňov a to dalo riadne zabrať ako jazdcom tak aj technike. Maťo sa so svojim SEAT Leonom Cup Racer trápil v premávke s pomalšími autami a tak mal sťažené podmienky zajazdiť čisté kolo. Maťo zajtra v prvých pretekoch odštartuje z tretieho miesta.

Maťo:„Som mierne sklamaný z kvalifikácie, pretože som nemal ani jedno čisté kolo a nevyužil som nové gumy, ktoré sme počas kvalifikácie obuli, lebo bola predo mnou veľká premávka a skončil som tretí. Aj napriek tomu to je ale dobrá štartovacia pozícia. Teším sa aj zo zisku 1 bodu do celkovej klasifikácie. Držte palce na zajtrajších pretekoch.“

Maťo Homola

Program na nedeľu:
09:00 Warm Up
11.10 Preteky 1 (14 kôl) Letmý štart
15.15 Preteky 2 (14 kôl) Pevný štart

Sledujte nás na LIVE TIMINGu na adrese http://www.fiaetcc.com/live-timing/

Zdroj: Homola Motorsport / Foto: Michal Perteje

Pridaj komentár