Špičkový výkon Kesko Racingu a Christophera Ondreja na Jankovom vŕšku

Napriek faktu, že Christopher Ondrej sa za volantom vozidla Opel Adam R2 predstavil v tohtoročnej sezóne iba tretíkrát, dosiahol na Jankovom vŕšku výrazné úspechy.

Christopher Ondrej

Na Jankov vŕšok sa Christopher Ondrej reprezentujúci Kesko Racing Team vybral spoločne so Srnka Motorsport Teamom, ktorý sa stará o jeho továrenský špeciál Opel Adam R2. Po príchode do Uhrovca čakali na Christophera oboznamovacie jazdy po trati, v rámci ktorých si tunajší kopec a hlavne sled jeho zákrut pripomenul. V sobotu dopoludnia pripravil organizátor pre všetkých viac ako sto štartujúcich dvojicu tréningových jázd, pri ktorých si naposledy Christopher v rýchlom tempe pripomenul trať. Popoludní odštartovala dvojica súťažných jázd, pričom súčet dosiahnutých časov vystavil konečný verdikt. Christopher vyhral v triede A-1600, ale zároveň obsadil aj druhé miesto v skupine A a navyše si na stupňoch pre víťazov prevzal ocenenie aj za druhé miesto medzi Juniormi.

Kesko Racing

„Krásny kopec. Môžem povedať, že patrí medzi moje obľúbené. Počasie nám vyšlo, auto fungovalo špičkovo, takže dnešný deň môžem hodnotiť ako skvelý,“ zhodnotil Christopher Ondrej svoj sobotňajší výkon v rámci podujatia Autopola Jankov vŕšok 2015.

Na nedeľu, počas dvanásteho kola seriálu Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu bol pripravený rovnaký program. Po dvojici tréningových jázd však trať medzi Uhrovcom a Jankovým vŕškom skropil dážď, ktorý v tom momente rozohral pneumatikovú ruletu.

Kesko Racing

„Ten dnešný dážď narobil trochu zmätky v tom aké pneumatiky zvoliť, našťastie sa nám podarilo trafiť do tých správnych a veľa som nestratil. V druhej jazde, na suchu, sa mi podarilo čas dobehnúť, myslím si, že nielen ja, ale aj Kesko Racing Team bude spokojný,“ dodal Christopher Ondrej po druhej súťažnej jazde v nedeľu. Výsledok o ktorom Christopher hovoril, bol v tomto prípade obdobný ako v sobotu, čiže víťazstvo v triede A-1600, tretie miesto v skupine A, ku ktorému ešte Christopher pridal aj víťazstvo v Junioroch.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár