Drotárovci budú v Košiciach varení-pečení

Akosi sme si zvykli, že slovenská rally je sústredená prevažne na východnom Slovensku. Prešov, Lubeník, Tatry a Košice tvoria dve tretiny našich súťaží. Práve tu nájdete fanúšikov, ktorí vymenia letné vodné osvieženie za hluk motorov niekde hlboko v lesoch. Z východu pochádza tiež celá plejáda výborných jazdcov, ako aj ľudí, bez ktorých by tento šport fungoval len ťažko. V súčine posledných dvoch skupín je určite aj Dr. Vladimír Bánoci, ktorý sa už istotne teší na horúce miesto spolujazdca po boku hviezdneho Igora Drotára. Na rade je 41. Rally Košice.

Igor Drotár

V horúčavách bude ich „kreslo“ takou malou pecou, no vďaka domácej podpore sú obaja Prešovčania v Košiciach tak či tak „varení-pečení“. Igor naberá druhý dych, ktorý sa mu v tom vzduchu a v silnej konkurencii určite zíde. Košice prinesú dvojdňovú súťaž, pričom sobota začína tesne pred poludním a končí po siedmej večer. Posádky počas prvej etapy absolvujú 7 rýchlostných skúšok na 4 tratiach. Nedeľa ponúka síce iba dve trate (s dvomi prejazdmi) v Slanských vrchoch bližšie ku Prešovu, no svojím charakterom patria k tým najnáročnejším. „Opiná“ meria dokonca 24,35 km! Celková dĺžka 11 rýchlostných skúšok 41. Rally Košice je presne 140 km.

Igor Drotár

Igor Drotár: „Na Košice sa nesmierne teším, keďže sú takpovediac našou druhou domácou súťažou. Trate poznáme z predošlých ročníkov, sú rozmanité a náročné. Rovnako náročná je aj naša konkurencia, no práve to ma motivuje a teší. Radosť mi robí aj naše fantastické auto – Citroën DS3 WRC, na ktoré sa teším, ako aj na fanúšikov, ktorých je v tomto regióne veľmi veľa.“

Skutočné výsledky nie sú v rukách, sú v hlave: vaše tempo a nasadenie, psychická pohoda a sústredenie sa – všetko vzniká práve tam. Navyše rally je skutočne tímová práca – tandemový zoskok do priestoru, na konci ktorého tróni ručička stopiek. Nemôžem sa mýliť – veď „odhodlané“ stopky má na svojej prilbe nakreslené aj najväčší mág rally Sébastien Loeb.

Zdroj: Martin Trenkler/RPM / Foto: Szabosi/autosportfoto.sk

Pridaj komentár