ARC Bratislava

ARC Bratislava na Sepangu na 8. mieste

V 2. kole pretekov Ázijskej Le Mans Série skončil pretekársky tím ARC Bratislava so slovenským reprezentantom Mirom Konôpkom a Malajzijčanom Fairuzom Fauzym na 8. mieste. Po 4. priečke na okruhu Fudži v Japonsku tak aj v Malajzii získala slovenská stajňa body do celkového poradia, v ktorom jej so 16 bodmi patrí 6. miesto.

ARC Bratislava

Do trojhodinových pretekov odštartoval Miro Konôpka z 8. miesta, keďže tím prišiel o všetky časy z kvalifikácii pre porušenie pravidla o parc fermé. Hneď po štarte sa však dokázal prepracovať o pozíciu vyššie a postupne dostal slovenské Audi R8 GT3 na 5. miesto. Keďže sa za volantom vozidla s číslom 7 striedal len s Fauzym, stratégia musela rátať s minimálne troma zastávkami v boxe (dve na tankovanie, jedna na výmenu jazdca v polovici pretekov). Nevýhoda jednej zastávky navyše sa prejavila aj v celkovom umiestnení, navyše slovenskí mechanici pri výmene pneumatík v polovici pretekov pochybili a Fairuz Fauzy sa musel po kole vrátiť späť do boxov. Stratili sme tak celé jedno kolo. V cieli napokon patrilo tímu ARC Bratislava 8. miesto.

ARC Bratislava

Miro Konôpka nemohol byť spokojný: „Nemalo by sa stávať, že precestujeme polovicu sveta a skončíme takto zle. V tejto konkurencii profesionálnych tímov a jazdcov sa chyby neodpúšťajú. My sme ich urobili niekoľko, počnúc kvalifikáciou, v pretekoch nás zabrzdila nedotiahnutá matica kolesa a tiež zlé nastavenie podvozku. V ďalšom kole sa musíme takýchto zbytočností vyvarovať, treba prehodnotiť stratégiu aj jazdeckú zostavu,“ zhodnotil Miro Konôpka.

ARC Bratislava

Ďalšie preteky ALMS sa pôjdu na začiatku januára 2016 na novom okruhu Buriram v Thajsku. Všetky dôležité informácie nájdete na internetových stránkach asianlemansseries.com, arcbratislava.sk a tiež na FB stránke ARC Bratislava.

Zdroj: Race Pro Media / Foto: Martin Straka

Pridaj komentár