XIQIO Rally Team

XIQIO Rally Team v trojke na BOSS Auto Show 2015

Tradičné posledné podujatie automobilového športu na Slovensku neobíde ani košický XIQIO Rally Team. Na štart BOSS Auto Show 2015 sa postaví hneď s trojicou súťažiacich.

XIQIO Rally Team

Meno Prešovčana Tibora Cserhalmiho je pre rally fanúšikov už samé o sebe veľkým ťahákom. Ak si k nemu priradíme vozidlo Škoda Fabia WRC, je jasné, že v rámci podujatia BOSS Auto Show 2015 nebude o poriadne dravé prejazdy „dverami dopredu“ núdza. „Na Auto Show som sa zúčastnil už v dvakrát. Pri prvom štarte som sa v podstate ani na súťažnú trať nedostal, keďže už pri teste mi odišla poloos. V druhom prípade som si to poriadne užil, bojoval som však s dvojicou defektov. Dúfam, že v tomto roku, do tretice, budem mať viac šťastia a podarí sa mi so Škodou Fabia WRC aj poriadne pobaviť divákov,“ zhodnotil Tibi pred štartom na Slovakia Ringu.

Druhým „ovenčeným“ jazdcom XIQIO Rally Teamu na Slovakia Ringu bude niekoľkonásobný kopcový majster nielen z domácich, ale aj európskych tratí, Peter Jureňa. Ten sa divákom BOSS Auto Show 2015 predstaví s vozidlom Mitsubishi Lancer EVO IX. Pre Petra to pritom bude štart v rally po veľmi dlhej dobe, avšak prvé ostré, keďže pred mnohými rokmi si túto disciplínu vyskúšal iba ako predjazdec. „Som rád, že som dostal túto možnosť. Rally ma vždy lákalo, akurát pri jazdení kopcov nebol na takúto zábavku nikdy čas. Verím tomu, že sa mi podarí popri zdolávaní trate na Slovakia Ringu aj aspoň trochu zabaviť divákov a potešiť aj samého seba. Už vopred ďakujem XIQIO Rally Teamu za perfetný zážitok, na ktorý sa už veľmi teším,“ povedal vysmiaty Peter Jureňa.

XIQIO Rally Team

S tretím vozidlom, v tomto prípade Subaru Impreza STi sa v rámci BOSS Auto Show 2015 predstaví tretí jazdec XIQIO Rally Teamu, Peter Deák. V Peťovom prípade sa bude v tohtoročnej sezóne jednať o prvý štart v rally. „Je to pravda. Poslednýkrát som štartoval minulý rok v rámci Szilveszter Rally na Hungaroringu. Na Auto Show som však tiež v minulosti štartoval, presne viem do čoho idem a musím povedať, že sa už neviem dočkať štartu,“ opísal svoje pocity pred štartom Peter Deák.

Na podujatí BOSS Auto Show 2015 samozrejme nebude chýbať ani manažér XIQIO Rally Teamu, Marián Mičák: „Auto Show je jedno z najlepšie pripravených podujatí a preto som rád, že náš tím mal možnosť aj podporiť, rovnako ako v minulosti, organizátora. Toto podujatie má z roka na rok lepšie meno, o čom hovorí aj množstvo prihlásených súťažiacich, ktorých je tento rok už takmer deväťdesiat. Rád by som aj touto cestou pozval divákov, veď sledovať Auto Show na Slovakia Ringu je skutočný zážitok.“

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár