Maťo Homola

Maťo Homola – TCR Bahrain – piatok

Maťo Homola má za sebou prvé kilometre v šampionáte TCR International Series na okruhu v Bahrajne. Vo štvrtok to bola pešia obhliadka trate, tzv. Trackwalk, v piatok absolvoval dva tréningy, počas ktorých sa primárne sústredil na správny prejazd okruhu, memorovanie trate a nastavenie auta.

Maťo Homola

V prvom tréningu mal Maťo 25 minút na to aby si vyskúšal svoj nový SEAT Leon Cup Racer a trať Bahrain International Circuit. „Trať bola veľlmi zaprášená, čo sa dalo čakať, keďže sme v strede Bahrajnskej púšte, no nedá sa na to pripraviť kým to človek nevyskúša,” povedal Maťo. Navyše s tímom zistili, že je treba popracovať na nastavení pretekárskeho auta do ďalšieho tréningu. Maťo sa umiestnil na 5. mieste.

Maťo Homola

Hneď po prvom tréningu, tím razantne zmenil nastavenie a vyladil brzdy. Preto v začiatku druhého tréningu Maťo zabehával nové obloženie a potom začal tlačiť. Na trati boli však často vyvesené žlté vlajky a nakoniec nehoda tímového kolegu Atillu Tassiho bola dôvodom na vyvesenie červenej vlajky. Nakoniec žiaľ kvôli tesnému časovému harmonogramu, keďže sa jazdí popri pretekoch F1 nebola možnosť na zajazdenie žiadneho dobrého času a získanie ďalších dôležitých informácií.

Maťo Homola

„Budeme sa snažit využiť skúsenosti tímu a inžinierov aby mi dali najrýchlejšie auto do zajtrajšej kvalifikácie, ktorá začína o 12:00. Držte palce!,” povedal Maťo Homola.

Časový harmonogram (v stredoeurópskom čase GMT+2)

Piatok
1. Tréning – 11:00
2. Tréning – 15:50

Sobota
Kvalifikácia – 12:00
Preteky – 18:30 – LIVE VYSIELANIE na tcr-series.com

Nedeľa
2. Preteky – 13:30 – LIVE VYSIELANIE na tcr-series.com

Zdroj: Maťo homola

Pridaj komentár