Maťo Homola, TCR Estoril 2016

Maťo Homola – TCR Estoril – kvalifikácia

Pole position v prvých pretekoch víkendu!

Pole Position na 3. pretekoch TCR International Series v Estorile

Veľký úspech! Po kvalifikácií máme prvého Slováka, ktorý sa postaví na prvé miesto na štarte prestížneho medzinárodného seriálu TCR International Series.

Maťo Homola, TCR Estoril 2016

Maťo Homola zajazdil v prvej kvalifikácií tretí najlepší čas, no stále vedel, že sa to dá zlepšiť. „V prvej kvalifikácii som nezajazdil úplne najlepšie ako viem a cítil som, že mám ešte priestor na zlepšenie,“ povedal. Po štarte do druhej kvalifikácie, do ktorej postupuje 12 najrýchlejších z Q1 Maťo vedel, že musí zajazdiť kolo čo najrýchlejšie: „Po štarte do Q2 som sa rozhodol zajazdiť rýchle kolo čo najskôr, keďže pneumatiky vydržia v perfektnom stave dve kolá, potom sa už časy trocha zhoršujú,“ hovorí Maťo.

Maťo Homola, TCR Estoril 2016

Nakoniec to vyšlo – najrýchlejšie kolo spomedzi 12 jazdcov v Q2: “Teším sa, je to neskutočné! Po návrate do boxu som vedel, že som na prvej pozícii, no stále bolo asi 5 min. do konca. Bolo skutočne napínavé sledovať koniec kvalifikácie, no podarilo sa! Mám Pole!“ povedal o svojom umiestnení.

Maťo Homola, TCR Estoril 2016

Za výsledkom je tvrdá práca mechanikov, ktorí sa naozaj nadreli, keďže sme počas posledných dní vyskúšali množstvo nastavení. „Chcel by som sa poďakovať môjmu tímu, rodine a priateľke Linde za podporu, rovnako ako aj partnerom.“

Zajtrajšie preteky štartujú o 11:25, nenechajte si ich ujsť!

Maťo Homola, Estoril 2016

Prvé a druhé preteky sú na programe v nedeľu a sledovať ich môžete zo záznamu o 16:00 na Sport2, naživo budú na web stránke TCR International Series (http://tcr-series.com/) a na YouTube kanáli TCR TV. Live timing nájdete tu: http://tcr.cronococa.com/

Nedeľňajší program:

Nedeľa
11.25 – 11.50 TCR International Series Race 1 start (15 laps) (12:25 – 12:50 CET)
17:05 – 17.30 TCR International Series Race 2 start (15 laps) (18:05 – 18:30 CET)

Zdroj: Maťo Homola / Autor fotografií: B3 racing

Pridaj komentár