RUFA SPORT

RUFA SPORT a Tomáš Kostka vo Vyškove absolútne tretí

Počas víkendu sa konalo druhé kolo českej rallysprintovej série, XXIV. Rally Vyškov 2016, pričom tretie miesto absolútneho poradia v cieli patrilo slovenskému RUFA SPORT Teamu a jeho posádke Kostka – Kučera.

RUFA SPORT

Ako sme vás už pred víkendom informovali, do Vyškova smerovali slovenskí RUFA SPORT Team a jeho posádka Tomáš Kostka – Ladislav Kučera s jediným cieľom. Tie boli vlastne nakoniec dva, pričom prvým z nich bolo po dlhšej rally prestávke rozjazdenie Tomáša Kostku, druhým poriadne si vyskúšať Ford Fiesta R5. Napriek veľmi ťažkým podmienkam, ktoré vo Vyškove po predchádzajúcich dažďoch panovali, všetko vyšlo nielen tímu, ale aj posádke takmer na výbornú. Slovíčko takmer som použil zámerne, keďže Tomáš s Ladislavom počas súťaže bojovali nielen s konkurenciou, ale aj drobnou technickou poruchou Fordu Fiesta R5 od talianskeho tímu RB Motorsport. Napriek tomu do cieľa prišli v silnej konkurencii na veľmi peknom treťom mieste absolútneho poradia.

RUFA SPORT

„Bola to pekná, aj keď poriadne náročná súťaž. Treba pochváliť organizátorov za výbornú prípravu. Ford Fiesta R5 drobnou technickou poruchou trošku potrápil našich mechanikov, pretrvávajúci dážď, ktorý vo Vyškove panoval pred súťažou zase našu posádku pri výbere pneumatík. Všetko však nakoniec dopadlo výborne, Tomáš s Ladislavom dojazdili na bedni, zároveň si po dlhšej dobe vyskúšali a otestovali Ford Fiesta R5. Som spokojný, moje poďakovanie patrí nielen posádke za príkladnú reprezentáciu, ale aj ostatným, ktorí nám držali palce a samozrejme partnerom RUFA SPORT Teamu a fanúšikom,“ opísal Rally Vyškov manažér RUFA SPORT Teamu, Ľubomír Kleman.

RUFA SPORT

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Martin Husár

Pridaj komentár