Blancpain GT Series

Miro Konôpka na Silverstone opäť tretí!

Slovenský automobilový pretekár Miro Konôpka vybojoval opäť skvelé 3. miesto v pretekoch Blancpain GT Series Endurance Cup.

Miro Konôpka

Na slávnom britskom okruhu Silverstone v posádke s Poliakmi Andrzejom Lewandowskim a Teom Myszkowskim na Lamborghini Huracán GT3 bojovali do poslednej chvíle trojhodinových pretekov dokonca o druhý najväčší pohár. Tri minúty pred koncom boli na 2. priečke, no rýchlejší súperi z Francúzska sa pred nich po tuhom boji dostali. I tak však v bratislavskom tíme ARC panuje spokojnosť, veď po slabších tréningoch a kvalifikácii sa postupne zlepšovali a v pretekoch sa postupne stabilnými časmi prepracovali dopredu. Po treťom mieste v úvodných pretekoch päťdielneho vytrvalostného pohára seriálu Blancpain GT Series v talianskej Monze sa im tak podarilo zopakovať toto výborné umiestnenie aj vo Veľkej Británii.

Miro Konôpka

„Som spokojný s týmto výsledkom, je to dielo práce celého tímu,“ povedal v cieli šťastný Miro Konôpka. „Hoci sme v tréningoch a kvalifikácii nemali rýchlosť, ukázalo sa, že vyrovnaná posádka je v týchto pretekoch naozaj dôležitá. Aj v zastávkach v boxoch sme sa dokázali veľmi zlepšiť, za čo ďakujem celému tímu našich mechanikov. Postupne vychytávame muchy, zlepšujeme nastavenie auta a odráža sa to aj na výsledkoch.“

Blancpain GT Series

Ďalšie preteky Blancpain GT Series Endurance Cup sa pôjdu na konci júna na francúzskom okruhu Paul Ricard.

Zdroj: Race Pro Media / Foto: Petr Gabriel

Pridaj komentár