Jantar Team

Ťažký košický víkend Jána Miloňa

Jantar Team a Ján Miloň spoločne so Škodou Fabia WRC odštartovali už týždeň po Zaluźi na pretekoch Moris Cup Jahodná 2016. Nie všetko však išlo tak, ako by malo.

Jantar Team, Moris Cup Jahodná

Problémy so štartovaním Škody Fabia WRC, ktoré postihli Jantar Team sa zo Zaluźe preniesli aj na ďalšie pokračovanie Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu, na podujatie Moris Cup Jahodná 2016. To sa konalo iba týždeň po poľských pretekoch v Košiciach.

„Škoda Fabia WRC s ktorou absolvujem slovenský šampionát nás trochu potrápila už v Zaluźi, keď odmietala štartovať. Našim mechanikom sa však nepodarilo diagnostikovať a odstrániť poruchu. Samozrejme toto trápenie pokračovalo aj v Košiciach. V podstate som iba jedinú jazdu v rámci soboty absolvoval s plne funkčným autom. Som z toho poriadne rozladený,“ vysvetľoval v sobotu večer na Jahodnej Ján Miloň.

Jantar Team

Napriek tomu, Ján Miloň absolvoval nielen dvojicu tréningových, ale aj súťažných jázd. Odmenou mu bolo aspoň štvrté miesto v triede E1+2000, ale aj siedme misto absolútneho slovenského poradia.

„S mojou jazdou som maximálne nespokojný. Nikdy totiž neviem, či auto odštartuje, alebo nie. Dokonca som jeden krát musel z auta vystúpiť na štarte v prilbe. Takýto deň som na pretekoch tuším ešte nikdy nemal,“ dodal Ján Miloň.

V nedeľu Škoda Fabia WRC už síce štartovala tak ako mala, žiaľ zase prestalo fungovať radenie rýchlostí pod volantom. Túto poruchu už mechanici veľmi rýchle odstránili, predchádzajúce problémy s autom sa však podpísali na psychike jazdca. Ján Miloň napriek nim dosiahol na tretie miesto v triede a piatu priečku absolútneho poradia.

„Dnes dopoludnia sa nám auto ešte raz pokazilo, ale potom už fungovalo bez problémov. Po tých všetkých problémoch som asi ja stratil koncentráciu, čo sa odzrkadlilo v tom, že som sa ani len nedokázal priblížiť časom, ktoré som tu v minulosti dokázal zajazdiť. Dúfam, že takýto víkend, ako som práve prežil, už v budúcnosti nebude,“ doplnil Ján Miloň v cieli Moris Cup Jahodná 2016.

Jantar Team

Ostáva už iba dúfať, že Škodu Fabia WRC sa mechanikom podarí v priebehu dvoch týždňov dať absolútne zdravotne do poriadku a Ján Miloň spoločne s Jantar Teamom bude v rámci nasledujúceho podujatia, ktorým je Ecce Homo v Šterberku patriť opäť medzi najrýchlejších slovenských jazdcov.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch, Grzegorz Kozera

Pridaj komentár