Rosina

Rosina po Kvalifikačných pretekoch na Nurburgringu

Automobilový pretekár Štefan Rosina ml. má za sebou prvé – tzv. Kvalifikačné preteky prestížneho seriálu Blancpain GT Sprint Series na nemeckom okruhu Nurburgring. Svoj kokpit zdieľa so šampiónom GP2 a bývalým testovacím pilotom F1 Davidom Valsecchim.

Rosina

Taliansky pretekár nahradil v tíme Holanďana Jeroena Bleekemolena. Davide Valsecchi je šampión formulového seriálu GP2 z roku 2012, pričom niekoľko rokov testoval formulu 1 pre tím Lotus. Obaja skúsení pretekári však nedokázali v náročnej konkurencii 37 špičkových vozidiel GT3 kvalifikovať svoje Lamborghini Huracán GT3 s číslom 16 (Grasser Racing Team) na lepšiu, než 25. štartovú pozíciu.

Vďaka tomuto umiestneniu predstavovali preteky najmä „prežitie“ v tesných súbojoch. Tie si hneď po štarte, ale aj neskôr, vyžiadali viacero kolízií a vypadnutí. Rosina štartoval ako prvý a podarilo sa mu v hustej premávke prekľučkovať na 20. miesto. Po problémovej výmene v boxoch dojazdil Valsecchi na 19. priečke.

Štefan Rosina: „Ťažko niečo hodnotiť, žiaľ naše auto ešte zďaleka nedosahuje na výkony špičky štartového poľa. Kvalifikácia aj prvé víkendové preteky boli toho svedectvom. Beriem to ako realitu. Som rýchlejší, než môj nový tímový kolega, čo ma teší. Chceli sme byť bližšie k bodom, v nedeľu máme ešte jeden pokus v Hlavných pretekoch.“

Rosina

Hlavné preteky Blancpain GT Sprint Series štartujú v nedeľu o 14:45. V nich by mal Valsecchi odštartovať z 19. priečky. Následne by ho mal v polovici pretekov vystriedať náš pretekár. Živé televízne vysielanie je dostupné na oficiálnej stránke seriálu.

Zdroj: Race Pro Media / Foto: Martin Trenkler

Pridaj komentár