Slovakia Baba 2016

Slovakia Baba 2016 má za sebou prvý súťažný deň

Trojicu tréningových jázd mali dnes v pláne absolvovať účastníci podujatia Slovakia Baba 2016. Tie budú zajtra pokračovať ešte jedným tréningom a následne dvojicou súťažných jázd, ktoré nám prezradia tohtoročného víťaza.

Slovakia Baba 2016

V priebehu soboty na trati dlhej päťtisícsto metrov kraľoval maďarský jazdec Lászlo Szász na formule Reynard Zytek, ktorý dosiahol najrýchlejší čas v druhej jazde, pričom jeho hodnota sa zastavila na 2 minútach 12 sekundách a 703 tisícin sekundy. Druhý najrýchlejší čas patril Rakúšanovi Ferdinandovi Madrianovi na monoposte Norma M20F a tretí nestarnúcemu Igorovi Drotárovi na Škode Fabia R5. Päticu najrýchlejších jazdcov v rámci prvého dňa Slovakia Baba 2016 ešte doplnili Věroslav Cvrček na Škode Fabia S2000 a Ján Miloň na Škode Fabia WRC.

Na druhej strane sa našli aj jazdci, ktorí mali aj smolu, keď už v prvej jazde zradila prevodovka vozidla Nissan Sunny, za ktorého volantom sedel domáci, Pezinčan Pavol Jajcay. Tomu sa ju následne podarilo vymeniť, pričom už tretiu jazdu opäť bez problémov absolvoval. Podstatne horšie dopadol úradujúci kopcový majster, Jozef Béreš mladší, reprezentujúci Slovak National Hill Climb Team spoločne s formulou Tatuus Renault 2000, ktorého zradil prvý a druhý prevodový stupeň už v prvom tréningu. Vďaka tejto poruche ho už diváci na trati v priebehu soboty nemali možnosť sledovať. Všetci však dúfame, že do rána sa pokazenú prevodovku podarí opäť spojazdniť a Ďodiho uvidíme súťažiť.
Nedeľný program podujatia Slovakia Baba 2016, ktoré organizuje Autoklub Slovakia Baba o.z. a Bratislavský samosprávny kraj, pokračuje už o 9:00 hodine tréningovou jazdou. Následne o 11:00 hodine odštartuje prvá súťažná jazda. Na štart druhej súťažnej jazdy sa postavia súťažiaci presne o 14:00 hodine.

Miro Majláth
tlačový tajomník Slovakia Baba 2016

Pridaj komentár