ARC Bratislava

ARC Bratislava tento víkend na TOTAL 24H SPA

Slovensko bude mať tento rok dvojnásobné zastúpenie na slávnych pretekoch TOTAL 24 hodín SPA. Na vrcholnom podujatí Blancpain GT Série budú štartovať dvaja Slováci Miro Konôpka a Zdeno Mikuláško. Obaja naši pretekári skúsia spoločne v Lamborghini Huracán GT3 vo farbách slovenského tímu ARC Bratislava nadviazať na dve 3. miesta z úvodu sezóny Endurance AM Cup.

ARC Bratislava

Najskúsenejší slovenský pretekár Miro Konôpka nechal pred týmto dôležitým víkendom úplne zrepasovať žlté Lamborghini s číslom 69: „Tieto preteky rozhodnú o tom, ako dopadne sezóna v celkovom poradí. Až trikrát sa tu udeľujú body: po šiestich, dvanástich a dvadstiatichštyroch hodinách. Preto sme si dali záležať na príprave techniky. A do posádky sa k nám pridal Zdeno Mikuláško, ktorý bol na tomto okruhu rýchly už pred dvoma rokmi, keď sme tu štartovali.“

Okrem Konôpku a Mikuláška sa za volant rýchleho Huracánu posadia aj Poliaci Andzrej Lewandowski a Teo Myszkowski, ktorí jazdia s Konôpkom počas celej sezóny Blancpain GT Endurance Cup.

ARC Bratislava

Zdeno Mikuláško považuje okruh Spa Francorchamps za jeden z najlepších na svete: „Krásna trať, úžasná zákruta Eau Rouge, plný štartový rošt, medzi súpermi samé hviezdne mená,“ zhrnul TOTAL 24H SPA Zdeno Mikuláško.

V stredu sa všetkých 65 prihlásených a technickým preberaním potvrdených posádok predstavilo na slávnostnej paráde v centre mestečka Spa. Tisícky divákov lemovali trať z okruhu až pred Spa Casino, kde bola trojhodinová autogramiáda. Vo štvrtok je v programe voľný tréning, predkvalifikácia a kvalifikácia. V piatok súboj superpole a v sobotu o 16:30 už štart slávnych 24-hodinových pretekov.

ARC Bratislava

Slovenskí diváci môžu TOTAL 24H SPA sledovať v priamych prenosoch stanice Digi Sport.

Zdroj: Race Pro Media / Foto: Petr Frýba

Pridaj komentár