RUFA SPORT Team

Boj o víťazstvo do poslednej rýchlostnej skúšky

Tohtoročná VIII.Rally Lubeník 2016 priniesla nielen súťažiacim, ale aj divákom neskutočne zaujímavé, ale hlavne veľmi tesné súboje, ktoré vyvrcholili pre RUFA SPORT Team druhým miestom absolútneho poradia.

RUFA SPORT Team

Po piatich absolútnych víťazstvách v rade, ktoré v Lubeníku získali štvrnásobní absolútni slovenskí rally majstri, Grzegorz Grzyb a Robert Hundla sa táto dvojica, ale ani slovenský RUFA SPORT Team netajili chuťou okúsiť v Lubeníku šieste absolútne víťazstvo. Pomôcť im v tejto snahe mal Ford Fiesta R5, s ktorým štartovali.

Už v úvode súťaže, ktorá v piatok (12.8.2016) mala v pláne absolvovať dve nočné rýchlostné skúšky, sa Grzegorz s Robertom zaradili medzi trojicu najrýchlejších. Aby svoj plán Grzegorz s Robertom zdarne ukončili, museli preto v sobotu (13.8.2016) povyhrávať čo možno najviac testov. To sa im aj podarilo a zo šiestich meraných úsekov vyhrali celkovo štyri. Napriek tomu, im v cieli VIII. Rally Lubeník patrilo druhé miesto absolútneho poradia.

RUFA SPORT Team

„Súťaž bola pekná. Jazdilo sa veľmi rýchle a rozdiely medzi špičkou boli naozaj tesné. Snažili sme sa ísť čo možno najrýchlejšie, čo sa nám aj darilo a podľa normálnych výsledkov by sme mali byť prví, ale riaditeľ súťaže si to vymyslel inak. Dostali sme totiž penalizáciu za posunutie retardéra, ale ja som presvedčený o tom, že som retardér neposunul, čo som sa snažil aj dokázať z onboardu. Prišli sme sem pretekať, ale asi nechcú aby sme po šiestykrát v Lubeníku vyhrali. Neviem prečo to tak je, bola to naozaj nádherná súťaž, bojovali sme o každú desatinu sekundy a preto to vôbec neviem pochopiť,“ povedal po dojazde do cieľa Grzegorz Grzyb.

RUFA SPORT Team

Ku priebehu VIII. Rally Lubeník sa vyjadril aj manažér RUFA SPORT Teamu, Ľubomír Kleman: „Bola to pekná súťaž, plná napätia. Medzi vozidlami špecifikácie R5, ktoré išli v čele sme mali možnosť sledovať nádherné súboje a preťahovanie sa o desatinky sekúnd. Naša posádka išla naplno, Grzegorz s Robertom bojovali naplno až do konca. Pri konfrontácii vozidiel R5 s najnovšími, ale aj staršími WRC-čkami bolo jasné, že máme navrch. Trate boli výborné, diváci mali možnosť sledovať nádherné súboje. Po Rally Lubeník má síce náš najväčší konkurent v priebežnom poradí miernu prevahu, ale ešte nie je koniec sezóny a my skúsime zdramatizovať boj. Teraz nás čaká podujatie zaradené do seriálu FIA ERC, Barum Rally Zlín.“

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár