Minirally Cup 2016

Peter Deak absolútnym víťazom seriálu Minirally Cup 2016

Nielen víťazstvo v rámci MRC Liptovské Sliače, ale aj absolútne víťazstvo v rámci celého seriálu vybojoval Peter Deak reprezentujúci košický XIQIO Racing Team. Druhé miesto v rámci posledného podujatia seriálu patrilo jeho tímovému kolegovi, Tomášovi Ondrejovi.

Minirally Cup 2016

Peter Deak so spolujazdcom Matušom Maliakom vybojovali v rámci podujatia MRC Liptovské Sliače víťazstvo s vozidlom Subau Impreza WRX Sti, s ktorým sme mali možnosť Petra sledovať aj v rámci Rally Vranov. V rámci celej tohtoročnej sezóny seriálu Minirally Cup sa Peter s Matúšom predstavili celkovo päť krát, pričom ani raz nezaváhali a všetky podujatia vyhrali. To im samozrejme zabezpečilo aj absolútne víťazstvo v rámci celého seriálu.

Minirally Cup 2016

„Bolo to super. Získali sme absolútne víťazstvo, ale aj víťazstvo v triede. Rád by som poďakoval za podporu XIQIO Racing Teamu, Tomášovi Ondrejovi a jeho Srnka motorsport za špičkovú prípravu auta, ale aj všetkým partnerom, kamarátom a samozrejme aj mojej rodine,“ povedal Peter Deak.

Minirally Cup 2016

Ako sme už naznačili, XIQIO Racing Team na MRC Liptovské Sliače doslova dominoval, keď druhá posádka tímu, jazdiaca na Mitsubishi Lancer EVO IX, Tomáš Ondrej – Tomáš Manduľak vybojovali druhé miesto absolútneho poradia. V celkovom poradí im napokon patrí piata priečka absolútne a štvrté v triede.

Minirally Cup 2016

Z výsledkov mal samozrejme radosť aj manažér XIQIO Racing Teamu Marián Mičák: „Super, chalani perfektne reprezentujú náš XIQIO Racing nielen v rámci najvyšších súťaží, ale aj v menších. Opäť sa ukázalo aká je dôležitá tímová spolupráca. Ďakujem nielen posádkam a mechanikom, ale aj partnerom tímu a vlastne všetkým, ktorí nás akoukoľvek formou podporujú.“

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár